Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

HundrED Summit julkisti Helsingin 10 globaalia edelläkävijäkoulua

Jaa

Suomen satavuotisjuhlavuoden 100 Koulua & HundrED -hanke on yksi suurimmista koulujen ja oppimisen tulevaisuutta hahmottavista hankkeista niin Suomessa kuin koko maailman mittakaavassakin. Helsingin tavoitteena olla maailman johtava oppimisen ympäristö.

HundrED Innovation Summit on tuonut maailman koulutusinnovaattorit Helsinkiin ja julkisti tänään perjantaina 6.10. Helsingin kymmenen (Arabian peruskoulu, Botby grundskola, Hiidenkiven peruskoulu, Jätkäsaaren peruskoulu, Ressun peruskoulu, Poikkilaakson ala-asteen koulu, Siltamäen ala-asteen koulu, Etu-Töölön lukio, Kallion lukio ja Ressun lukio.) innovatiivista edelläkävijäkoulua. Näille kouluille HundrED tarjoaa ensimmäisten joukossa informaatiota siitä, mitä maailman muissa innovaatiokouluissa tapahtuu. 
                                                   
HundrED kerää eri puolilta maailmaa HundrED-kouluja, joita he pitävät jatkuvasti ajan tasalla siitä, mitä kaikkea hienoa eri puolilla maailmaa tapahtuu ja auttavat kouluja verkostoitumaan myös kansainvälisesti. Palvelu on kouluille vapaaehtoinen ja maksuton, eikä velvoita kouluja mihinkään. HundrEDin koulut voivat itse valita onko innovaatioiden joukossa jotain sellaista, mikä kiinnostaa juuri heitä ja heidän ja heidän koulunsa opettajia. “Uskomme, että yksi tapa muuttaa koulutusta globaalissa mittakaavassa on auttaa korkealuokkaiselle pedagogiselle ajattelulle perustuvia koulutusinnovaatioita leviämään yli maiden rajojen”, toteaa HundrEDin luova johtaja Saku Tuominen.

Kymmenen valitun edelläkävijäkoulun lisäksi Helsingissä on lähes 60 muuta innovatiivista koulua ja oppilaitosta, jotka kehittävät etunenässä uudenlaista oppimista. Helsingin kaupunki haluaa olla maailman johtava oppimisen ympäristö ja ilmiöoppimisen kaupunki. ”Haluamme kaupunkina tukea kouluja ja opettajia uusien innovaatioiden hyödyntämisessä. HundrED on hieno mahdollisuus opettajille löytää työnsä tueksi uusia välineitä maailmalta. Helsingin erottaa muista se, että meillä ei ole vain yhtä huippukoulua vaan haluamme tehdä muutoksen koko kaupungin tasolla”, toteaa apulaispormestari Pia Pakarinen, joka puhui muutosjohtamisesta HundrED-tapahtumassa. Lisätietoja HundrED-tapahtumasta.

Tavoitteen saavuttamiseksi Helsingin kouluissa toimii asiantuntijaopettajien verkosto, jotta opettajat voivat aktiivisesti tukea toinen toisiaan yhä nopeammin muuttuvassa maailmassa. Verkosto koostuu kaupungin peruskoulujen ja lukioiden opettajista. Kuudessa tiimissä on yhteensä 40 opettajaa, jotka kehittävät työvälineitä opettajille, mallintavat uusia pedagogisia ratkaisuja ja toimivat kouluttajina.  Jokaisessa koulussa on rehtorin johtamisen tukena myös Tutor-opettajia. Heidän tehtävänään on toimia vertaisohjaajina ja viedä eteenpäin uutta toimintakulttuuria omassa koulussa ja oppilaitoksessa.

Lisätietoja
Liisa Pohjolainen, Helsingin kasvatus ja koulutus toimialajohtaja, puh. 09 310 86200
Marjo Kyllönen, Helsingin kasvatus ja koulutus, kehittämispäällikkö, puh. 09 310 86208

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mediaa palvelee

viestintäpäällikkö Essi Eranka
puh. 09 310 74342, 040 568 1369, essi.eranka@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä #HelsinkiOppii ja #LastenHelsinki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme