Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Hungry for Finland – Valtakunnallisen ruokamatkailukilpailun finalistit on valittu

Jaa

Ruokamatkailukilpailun arviointiraati on ilahtunut monipuolisesta ja tasokkaasta osallistuneiden joukosta (77 tuotetta). Kilpailun viimeiselle arviointikierrokselle karsiutui 14 finalistia, joista raati valitsee palkittavat ja kunniamaininnat. Kilpailun voittajat julkistetaan 16.9.2021 Helsingin kaupungintalolla.

Kilpailulla rohkaistaan ruokaan ja matkailuun liittyviä verkostoja kehittämään vastuullisuuteen ja paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailutarjontaa. Kilpailuun haettiin yrityksiä ja yhteisöjä, jotka ovat innovatiivisia ruokamatkailun edelläkävijöitä ja tarjoavat matkailijoille ruokaan liittyviä elämyksiä. Kilpailun tavoitteena on vahvistaa elämyksellisen ruokamatkailun tuotteistamista Suomessa, etsiä ruokamatkailun kärkituotteita ja vahvistaa aitoa yhteistyötä. Vuoden 2021 kilpailu on järjestyksessä neljäs, edelliset kilpailut olivat vuosina 2015, 2017 ja 2019.

Kilpailun ohjelma ja ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/ruokamatkailupaiva2021

Tänä vuonna yksi erityistavoite oli saada mukaan uusia tuotteita, joilla korona-ajasta noustaan. Kilpailuun osallistuikin 33 ruokamatkailutuotetta, jotka ovat kehittämisvaiheessa.

Ruokamatkailukilpailun 2021 finalistit: 

- Gastrojuna/Gastrotrain, GreenEscape Oy, Lapinlahti, tuote kehitteillä
Food Walk, Visit Turku, Turku
Hotelliaamiainen, Lapland Hotels Oy, Kaupunkihotellit, Helsinki, Tampere, Oulu ja Kuopio
Kyrö illallispaketti, Kyrö Distillery Home, Isokyrö
Laajennettu illallinen, Ravintolamestarit Oy, Kuopio, tuote kehitteillä
Majatalosta majataloon herkkujen saunapolku, Äksyt Ämmät Oy, Valtimo ja Nurmes
Metsästä pöytään - lautasella villiluonto, Menu Chef, Ravintola Nokka, Helsinki
Metsäravintola Nielu, White Label Company Oy, Nuuksion kansallispuisto
- Pohjois-Savon tarjonta kokonaisuutena: SATOA Kuopio Food Festival, SATOA Goes WILD -villiruokafestivaali ja European Region of Gastronomy- juhlavuosi kokonaisuus, Itä-Suomen - Maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria
- Päivä muikunkalastajan mukana, Activity Maker & Ovaskala, Savonlinna, tuote kehitteillä
Taste of Slow Häme, Taste of Häme -verkosto (Hahkialan Kartano, Pekkolan tila, Iloranta, Tiirinkoski) Hauho ja Hämeenlinna
Tundran maut ja muodot kurssi, TUNDRA Ceramics & Gastronomy/Studioravintola Tundra, Kuusamo
Vantaa-menu,Vantaan kaupunki elinkeinopalvelut, Vantaa, tuote kehitteillä
Wine in the Woods – Finland, Naturally Experiences, useita sijainteja

Hungry for Finland (H4F) Ruokamatkailukilpailua 2021 ja ruokamatkailun kansallista kehittämistä koordinoi Haaga-Helia ammattikorkeakoulu.

Mitä ruokamatkailu on?

Ruokamatkailutarjonta on matkailijoiden kohtaama paikallisuuteen ja tarinoihin perustuva maukas ravintolaruokailu, kotiruokailu, katuruoka, suomalaisen ruoan tekeminen ohjatusti, luonnonantimiin ja keräilyyn liittyvät ruokamatkailutuotteet, luonnossa ja kulttuuriympäristössä tapahtuva ruokailu, erilaiset ruokamatkailuun liittyvät reitit ja tapahtumat, torit, kauppahallit, erikoismyymälät kuten juustolat, viinitilat, tislaamot sekä pienpanimot ja niiden ympärille rakennettu ohjelma. Ruokamatkailuun liittyvät tarinat, paikallisuus ja puhtaus. Parhaimmillaan ruokamatkailutuote on osallistamista ja tekemistä, josta matkailija oppi jotain uutta ja tekee matkailutuotteen elämykselliseksi.


Avainsanat

Yhteyshenkilöt

• Ruokamatkailun projektipäällikkö Kristiina Havas, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, kristiina.havas@haaga-helia.fi, puh. 0500 688 332, www.hungryforfinland.fi

• Ruokamatkailun asiantuntija Kristiina Adamsson, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, kristiina.adamsson@haaga-helia.fi puh. 040 488 7595, www.hungryforfinland.fi

• Maa- ja metsätalousministeriö, Kirsi Viljanen, erityisasiantuntija, kilpailuraadin puheenjohtaja, kirsi.viljanen@mmm.fi, , puh. 040 509 8986

• Business Finland/Visit Finland, Terhi Hook, Development Manager, terhi.hook@businessfinland.fi, puh. 050 597 0999

• Maa- ja metsätaloustuottajien Keskusliitto MTK / Lomalaidun ry, Anne Mikkola, ruokamatkailun koordinaattori, anne.mikkola@lomalaidun.fi, puh. 040 576 8982

• Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry, Marita Suontausta, kehityspäällikkö, marita.suontausta@maajakotitalousnaiset.fi, puh. 040 526 4619

• D.O. Saimaa / Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, Miia Korja, projektipäällikkö, miia.korja@mikseimikkeli.fi, puh. 050 516 1481

• Suomen Keittiömestarit ry, Ulla Liukkonen, puheenjohtaja, ulla.liukkonen@ullaliukkonen.fi,
puh. 050 352 9006

• Helsingin kaupunki, Jukka-Pekka Tolvanen, yritysluotsi, ravintola-ala, jukka-pekka.tolvanen@hel.fi, puh. 040 547 8345

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Ratapihantie 13
00520 HELSINKI

09 229 611http://www.haaga-helia.fi/fi

Koulutamme liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkimme ja kehitämme näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, liiketoiminnan palveluratkaisut ja kielet, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. Meille on tärkeää, että opiskelijoillamme on heti valmistuttuaan vahvat siteet työelämään. Panostamme toiminnassamme yrittäjyyteen, yhteistyöhön, innovatiivisuuteen ja kansainvälisyyteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Lentoyhtiöiden matkustamohenkilökunnan työntekijäkokemus huonontunut vain hieman pandemian aikana1.6.2021 14:45:00 EEST | Tiedote

Matkustamohenkilökunnan työntekijäkokemusta Covid-19-pandemian aikana tutkittiin kansainvälisellä tasolla keväällä 2021 valmistuneessa opinnäytetyössä. Tulokset osoittivat, että lentoyhtiöiden henkilöstöön kohdistuvista säästötoimista huolimatta matkustamohenkilökunnan työntekijäkokemus haastavassa maailmantilanteessa on huonontunut vain hieman.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme