Sitra

HUOM. Tiedoksi toimituksiin, että tämänaamuinen mediainfo ”Miten Suomessa säädetään laki” klo 9.00 on peruttu //Mediakutsu 24.11. klo 9.00: Miten Suomessa säädetään laki?

Jaa

Sitra julkaisee Suomen kaikkien aikojen ensimmäisen kokonaiskuvauksen siitä, miten Suomeen käytännössä säädetään laki. Julkaistava selvitys nostaa esiin muun muassa ongelmat, jotka johtuvat siitä, ettei kukaan vastaa lainsäädäntöprosessin kokonaisuudesta.

Uusi, perjantaina 26.11. julkaistava selvitys Miten Suomessa säädetään laki? tuo uuden näkökulman lainsäädäntöprosessin kuvaukseen. Lain säätämistä ei aiemmin ole katsottu demokratian ytimen, kansanvallan, näkökulmasta. Siitä syystä poliittinen prosessi on jäänyt usein pimentoon ja on monille prosessiin osallistuvillekin tuntematon.

Tervetuloa ennakkoon kuulemaan julkistettavasta selvityksestä sekä samaan aikaan julkistettavasta muistiosta Lainsäädännön arviointineuvoston rooli korona-aikana.

Tilaisuudessa entinen kansanedustaja ja ministeri, nykyinen Sitran vanhempi neuvonantaja Jouni Backman avaa keskeisiä huomioita ja on haastateltavana. Saat myös luettavaksi perjantaina 26.11. julkistettavat selvityksen ja muistion. Embargo on pe 26.11. klo 02.00.

Paikka: Sitran Teams-kanava (ilmoittautumalla saat linkin tilaisuuteen)
Aika: Keskiviikko 24.11. klo 9.00–10.00

Ilmoittautumiset ti 23.11 klo 14 mennessä sekä lisätiedot ja haastattelupyynnöt: viestinnän johtava asiantuntija Samuli Laita, samuli.laita@sitra.fi, 040 536 8650.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Sitra
Sitra
Itämerenkatu 11-13, PL 160
00180 HELSINKI

0294 618 991http://www.sitra.fi

Sitra on tulevaisuustalo, jonka toimintaa ohjaa visio Suomesta kestävän hyvinvoinnin edelläkävijänä. Ennakoimme yhteiskunnan muutoksia ja niiden vaikutuksia suomalaisiin. Teemme myös käytännön kokeiluja ja rakennamme toimintamalleja, joiden varassa uudistuminen onnistuu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sitra

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme