Messukeskus

Huomisen koti on selkeä, laadukas ja toiminnallinen - Habitaren kävijät arvostavat ekologisuutta ja kestävää kehitystä

Jaa

Suomen johtava huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare tarjosi elämyksiä sisustamisesta ja muotoilusta. Viiden päivän aikana Habitaressa, Antiikki-tapahtumassa, HighEnd Helsingissä ja kahdessa ammattitapahtumassa vieraili alustavien tietojen mukaan 55 700 kävijää, joista ammattilaisia oli 11 000. Suomen suurin sisustus- ja muotoilutapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 12.–16.9.2018.

Habitare 2017. Kuva: Messukeskus/Aino Huovio
Habitare 2017. Kuva: Messukeskus/Aino Huovio

Habitare-tapahtuman teema tänä vuonna oli huomisen koti. Habitaren kävijöille tehdyssä tutkimuksessa kysyttiin trendejä, jotka näkyvät kodin sisustuksessa seuraavan viiden vuoden aikana. Tutkimuksen perusteella Habitaren kävijöiden tulevaisuuden koti näyttää selkeältä ja laadukkaalta ja on sisustettu ekologisin materiaalein. Sisustuksen ja kalusteiden toiminnallisuuteen kiinnitetään aiempaa enemmän huomiota, sillä 31 % kävijöistä arvioi toiminnallisuuden näkyvän tulevaisuudessa omassa sisustamisessa. Vastaava luku viime vuonna oli 18 %.

Elämysten ja inspiraation etsimisen lisäksi Habitareen tultiin tänä vuonna ostoaikeissa. Lähes 40 % suunnittelee pientä päivitystä kodin ilmeeseen. Kolmannes kävijöistä suunnittelee koko kodin sisustuksen uusimista ja 26 % uusien kalusteiden hankkimista. Erityisesti lifestyle- ja sisustustuotetarjonta on viime vuosina kasvanut Habitaren valikoimissa. Tänä vuonna mukana oli monta ensikertalaista sisustustuotteita tarjoavaa yritystä, suurimpana japanilainen MUJI.

Kansainvälisen Ystävän valinnat

Habitaren Kansainvälinen Ystävä, MUJI-konsernin pääjohtaja Masaaki Kanai, valitsi omat suosikkinsa Habitaren tarjonnasta. Paras osasto oli kauniisti puuta ja valoa yhdistävä Philips, mielenkiintoisin tuote Kasper Nymanin suunnittelema OBBY-sohva (Supply) ja kiinnostavin ilmiö Tapio Wirkkalan uustuotantoon tulleisiin valaisimiin yhdistetty led-teknologia (Airam). Kanai valitsi suosikkimateriaalikseen koivun (Verso Design) ja kiinnostavimmaksi konseptiksi Olokoto-pikkumökkikonseptin (Pohjois-Suomen Hirsitalo).

Habitare-suunnittelukilpailun päätuomari, David Van Severen, valitsi kilpailun voittajaksi arkkitehtiopiskelija Meri Wiikinkosken Halo-työn. Muotoilija Toni Kitti voitti Aalto ENTin ja Habitaren Design Your Pitch -pitchauskilpailun ja EcoDesign-palkinnolla palkittiin Aleksi Peltonen ja Tomi Laukkanen. Palkintostipendit lahjoitti Suomen Messusäätiö.

Habitaren aikana julkaistut tiedotteet:
13.9. ”Halo” voitti Habitare-suunnittelukilpailun 
13.9. Kansainvälisen Ystävän valinnat Habitaresta
13.9. Toimittajien tusina 2017 – 12 kiinnostavinta kotimaista uutuutta
13.9. Antiikki-messujen paras messuosasto valittu
14.9. Sisustustoimittajat valitsivat Habitaren parhaat messuosastot
15.9. Toni Kitti pitchasi parhaiten
15.9. EcoDesign-palkinto jaettiin kahden suunnittelijan kesken


Lisätietoja:

KUVIA Messukeskuksen kuvapankissa http://mediabank.messukeskus.com
Habitare, tiedottaja Johanna Suni p. 0405154216, johanna.suni@messukeskus.com
*Tutkimustulokset: Kantar TNS: Habitaren kävijätutkimus n=200.

Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä seuraavan kerran 12.9.–16.9.2018. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Samaan aikaan Habitaren kanssa: Antiikki ja HighEnd Helsinki sekä ammattilaisten tapahtumat Showroom ja Forma| www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2017 |

 

Kuvat

Habitare 2017. Kuva: Messukeskus/Aino Huovio
Habitare 2017. Kuva: Messukeskus/Aino Huovio
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Helsingin Kirjamessuilla kahdeksan lukupiiriä18.6.2018 12:19Tiedote

Helsingin Kirjamessujen lukupiirit on julkaistu. Tarjolla on kahdeksan lukupiiriä kiinnostavista vuoden 2018 kirjauutuuksista. Lukupiiriin osallistuu messuvieraiden lisäksi kirjailija ja kustantajan edustaja. Lukupiirikirjailijoita ovat Rafael Donner, Antti Heikkinen, Kari Hotakainen, Risto Isomäki, Riikka Pulkkinen, Sisko Savonlahti, Katariina Souri ja Saara Turunen. Helsingin Kirjamessut järjestetään torstaista sunnuntaihin 25. – 28.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme