Messukeskus

Huomisen koti on selkeä, laadukas ja toiminnallinen - Habitaren kävijät arvostavat ekologisuutta ja kestävää kehitystä

Jaa

Suomen johtava huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare tarjosi elämyksiä sisustamisesta ja muotoilusta. Viiden päivän aikana Habitaressa, Antiikki-tapahtumassa, HighEnd Helsingissä ja kahdessa ammattitapahtumassa vieraili alustavien tietojen mukaan 55 700 kävijää, joista ammattilaisia oli 11 000. Suomen suurin sisustus- ja muotoilutapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 12.–16.9.2018.

Habitare 2017. Kuva: Messukeskus/Aino Huovio
Habitare 2017. Kuva: Messukeskus/Aino Huovio

Habitare-tapahtuman teema tänä vuonna oli huomisen koti. Habitaren kävijöille tehdyssä tutkimuksessa kysyttiin trendejä, jotka näkyvät kodin sisustuksessa seuraavan viiden vuoden aikana. Tutkimuksen perusteella Habitaren kävijöiden tulevaisuuden koti näyttää selkeältä ja laadukkaalta ja on sisustettu ekologisin materiaalein. Sisustuksen ja kalusteiden toiminnallisuuteen kiinnitetään aiempaa enemmän huomiota, sillä 31 % kävijöistä arvioi toiminnallisuuden näkyvän tulevaisuudessa omassa sisustamisessa. Vastaava luku viime vuonna oli 18 %.

Elämysten ja inspiraation etsimisen lisäksi Habitareen tultiin tänä vuonna ostoaikeissa. Lähes 40 % suunnittelee pientä päivitystä kodin ilmeeseen. Kolmannes kävijöistä suunnittelee koko kodin sisustuksen uusimista ja 26 % uusien kalusteiden hankkimista. Erityisesti lifestyle- ja sisustustuotetarjonta on viime vuosina kasvanut Habitaren valikoimissa. Tänä vuonna mukana oli monta ensikertalaista sisustustuotteita tarjoavaa yritystä, suurimpana japanilainen MUJI.

Kansainvälisen Ystävän valinnat

Habitaren Kansainvälinen Ystävä, MUJI-konsernin pääjohtaja Masaaki Kanai, valitsi omat suosikkinsa Habitaren tarjonnasta. Paras osasto oli kauniisti puuta ja valoa yhdistävä Philips, mielenkiintoisin tuote Kasper Nymanin suunnittelema OBBY-sohva (Supply) ja kiinnostavin ilmiö Tapio Wirkkalan uustuotantoon tulleisiin valaisimiin yhdistetty led-teknologia (Airam). Kanai valitsi suosikkimateriaalikseen koivun (Verso Design) ja kiinnostavimmaksi konseptiksi Olokoto-pikkumökkikonseptin (Pohjois-Suomen Hirsitalo).

Habitare-suunnittelukilpailun päätuomari, David Van Severen, valitsi kilpailun voittajaksi arkkitehtiopiskelija Meri Wiikinkosken Halo-työn. Muotoilija Toni Kitti voitti Aalto ENTin ja Habitaren Design Your Pitch -pitchauskilpailun ja EcoDesign-palkinnolla palkittiin Aleksi Peltonen ja Tomi Laukkanen. Palkintostipendit lahjoitti Suomen Messusäätiö.

Habitaren aikana julkaistut tiedotteet:
13.9. ”Halo” voitti Habitare-suunnittelukilpailun 
13.9. Kansainvälisen Ystävän valinnat Habitaresta
13.9. Toimittajien tusina 2017 – 12 kiinnostavinta kotimaista uutuutta
13.9. Antiikki-messujen paras messuosasto valittu
14.9. Sisustustoimittajat valitsivat Habitaren parhaat messuosastot
15.9. Toni Kitti pitchasi parhaiten
15.9. EcoDesign-palkinto jaettiin kahden suunnittelijan kesken


Lisätietoja:

KUVIA Messukeskuksen kuvapankissa http://mediabank.messukeskus.com
Habitare, tiedottaja Johanna Suni p. 0405154216, johanna.suni@messukeskus.com
*Tutkimustulokset: Kantar TNS: Habitaren kävijätutkimus n=200.

Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä seuraavan kerran 12.9.–16.9.2018. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Samaan aikaan Habitaren kanssa: Antiikki ja HighEnd Helsinki sekä ammattilaisten tapahtumat Showroom ja Forma| www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2017 |

 

Kuvat

Habitare 2017. Kuva: Messukeskus/Aino Huovio
Habitare 2017. Kuva: Messukeskus/Aino Huovio
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

*040 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa ja yli 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9000 näytteilleasettajaa ja yli 1,1 miljoonaa kävijää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

I love me -tapahtumassa näkyy trendit ja Suomi10022.9.2017 10:11Tiedote

I love me paneutuu ihmisen hyvinvointiin kokonaisvaltaisesti, sisältäen kauneutta ja terveyttä sekä keholle että mielelle. Tapahtuman kymmenen ohjelma-aluetta tarjoavat yhteensä satoja kiinnostavia luentoja, demoja, harjoituksia, näytöksiä ja kisoja, joista voi ammentaa inspiraatiota omaan elämäänsä. Ohjelma juhlistaa myös satavuotiasta Suomea ja esittelee syksyn trendit. I love me järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 20.–22.10.2017.

Teknologia 17 -messuilla venäläis-suomalainen yrityspäättäjien foorumi21.9.2017 15:31Tiedote

Messukeskuksessa ti-to 10.—12.10. järjestettävien Teknologia-messujen näytteilleasettajat edustavat laajasti teknologiateollisuuden eri sektoreita. Messuilta haetaan uusien tuotteiden ja palveluiden sekä uusien asiakkaiden ja kumppaneiden lisäksi myös lisäarvoa olemassa oleviin asiakassuhteisiin. Messuohjelman yksi vetonauloista on venäläis-suomalainen yrityspäättäjien foorumi Partneriat.

Vene 18 Båt -messut haluaa olla mukana pelastamassa Itämerta18.9.2017 07:11Tiedote

Helsingin Vene 18 Båt -messujen yhteistyökumppani on vuonna 2018 kulttuuri- ja Itämerensuojeluhankkeistaan tunnettu John Nurmisen Säätiö, joka on käynnistänyt kymmenen vuoden aikana useita Puhdas Itämeri -hankkeita. Venemessut tahtoo olla mukana Itämeren pelastamisessa ja Itämeren suojelu nouseekin näkyvästi esille messujen ohjelmassa ja osastoilla. Tapahtuman yhtenä teemana on Puhdas Itämeri. Vene 18 Båt -messut järjestetään 9.–18.2.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

Kutsu: Kansainväliset turvallisuusalan FinnSec-messut 26. - 27.9.201718.9.2017 06:48Kutsu

tFinnSec 2017 turvallisesta liiketoimintaympäristöstä, maakuntien varautumisesta, turvainvestointien vaikutuksesta liiketoimintaan, vapaasta liikkuvuudesta, asumisen turvallisuudesta, väestösuojien rakentamisesta sekä kaupanalan turvallisuudesta. Avajaispäivänä 26.9. turvallisuudesta puhuvat ja ottavat siihen kantaa mm. liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner, kansliapäällikkö Päivi Nerg ja tulevaisuustutkija Ilkka Halava. Keskiviikkona 27.9. Vapaa liikkuvuus? Vapaa rikollisuus? -seminaarissa turvallisuuskonsultti Jeff Martin Englannista kertoo, mitä on opittu Englannin iskuista, tanskalainen Henrik Moll puhuu radikalisoitumisen vaikutuksista rikollisuuden ehkäisemiseen ja kansanedustaja Kari Tolvanen pohtii kotouttamisen haasteita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme