Messukeskus

Huomisen koti on selkeä, laadukas ja toiminnallinen - Habitaren kävijät arvostavat ekologisuutta ja kestävää kehitystä

Jaa

Suomen johtava huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare tarjosi elämyksiä sisustamisesta ja muotoilusta. Viiden päivän aikana Habitaressa, Antiikki-tapahtumassa, HighEnd Helsingissä ja kahdessa ammattitapahtumassa vieraili alustavien tietojen mukaan 55 700 kävijää, joista ammattilaisia oli 11 000. Suomen suurin sisustus- ja muotoilutapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 12.–16.9.2018.

Habitare 2017. Kuva: Messukeskus/Aino Huovio
Habitare 2017. Kuva: Messukeskus/Aino Huovio

Habitare-tapahtuman teema tänä vuonna oli huomisen koti. Habitaren kävijöille tehdyssä tutkimuksessa kysyttiin trendejä, jotka näkyvät kodin sisustuksessa seuraavan viiden vuoden aikana. Tutkimuksen perusteella Habitaren kävijöiden tulevaisuuden koti näyttää selkeältä ja laadukkaalta ja on sisustettu ekologisin materiaalein. Sisustuksen ja kalusteiden toiminnallisuuteen kiinnitetään aiempaa enemmän huomiota, sillä 31 % kävijöistä arvioi toiminnallisuuden näkyvän tulevaisuudessa omassa sisustamisessa. Vastaava luku viime vuonna oli 18 %.

Elämysten ja inspiraation etsimisen lisäksi Habitareen tultiin tänä vuonna ostoaikeissa. Lähes 40 % suunnittelee pientä päivitystä kodin ilmeeseen. Kolmannes kävijöistä suunnittelee koko kodin sisustuksen uusimista ja 26 % uusien kalusteiden hankkimista. Erityisesti lifestyle- ja sisustustuotetarjonta on viime vuosina kasvanut Habitaren valikoimissa. Tänä vuonna mukana oli monta ensikertalaista sisustustuotteita tarjoavaa yritystä, suurimpana japanilainen MUJI.

Kansainvälisen Ystävän valinnat

Habitaren Kansainvälinen Ystävä, MUJI-konsernin pääjohtaja Masaaki Kanai, valitsi omat suosikkinsa Habitaren tarjonnasta. Paras osasto oli kauniisti puuta ja valoa yhdistävä Philips, mielenkiintoisin tuote Kasper Nymanin suunnittelema OBBY-sohva (Supply) ja kiinnostavin ilmiö Tapio Wirkkalan uustuotantoon tulleisiin valaisimiin yhdistetty led-teknologia (Airam). Kanai valitsi suosikkimateriaalikseen koivun (Verso Design) ja kiinnostavimmaksi konseptiksi Olokoto-pikkumökkikonseptin (Pohjois-Suomen Hirsitalo).

Habitare-suunnittelukilpailun päätuomari, David Van Severen, valitsi kilpailun voittajaksi arkkitehtiopiskelija Meri Wiikinkosken Halo-työn. Muotoilija Toni Kitti voitti Aalto ENTin ja Habitaren Design Your Pitch -pitchauskilpailun ja EcoDesign-palkinnolla palkittiin Aleksi Peltonen ja Tomi Laukkanen. Palkintostipendit lahjoitti Suomen Messusäätiö.

Habitaren aikana julkaistut tiedotteet:
13.9. ”Halo” voitti Habitare-suunnittelukilpailun 
13.9. Kansainvälisen Ystävän valinnat Habitaresta
13.9. Toimittajien tusina 2017 – 12 kiinnostavinta kotimaista uutuutta
13.9. Antiikki-messujen paras messuosasto valittu
14.9. Sisustustoimittajat valitsivat Habitaren parhaat messuosastot
15.9. Toni Kitti pitchasi parhaiten
15.9. EcoDesign-palkinto jaettiin kahden suunnittelijan kesken


Lisätietoja:

KUVIA Messukeskuksen kuvapankissa http://mediabank.messukeskus.com
Habitare, tiedottaja Johanna Suni p. 0405154216, johanna.suni@messukeskus.com
*Tutkimustulokset: Kantar TNS: Habitaren kävijätutkimus n=200.

Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä seuraavan kerran 12.9.–16.9.2018. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Samaan aikaan Habitaren kanssa: Antiikki ja HighEnd Helsinki sekä ammattilaisten tapahtumat Showroom ja Forma| www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2017 |

 

Kuvat

Habitare 2017. Kuva: Messukeskus/Aino Huovio
Habitare 2017. Kuva: Messukeskus/Aino Huovio
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

*040 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa ja yli 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9000 näytteilleasettajaa ja yli 1,1 miljoonaa kävijää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Pörssin kehitys, kiinteistösijoittaminen ja verotehokas sijoittaminen puhuttavat Sijoitus Invest 2017 tapahtumassa Messukeskuksessa Helsingissä.22.11.2017 13:31Tiedote

Sijoitus Invest järjestetään 29.-30.11.2017 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuma tuo saman katon alle niin yksityis- kuin ammattisijoittajatkin. Kävijöitä on tapahtumassa kahden päivän aikana noin 5000. Tapahtumassa on neljä seminaarilavaa jossa on puheenvuoroja koko kahden päivän ajan sekä kattava näyttelyalue.

MP-messut kutsuu nuoret uuteen MP-miittiin22.11.2017 10:40Tiedote

MP-messut järjestää yhdessä NRJ:n kanssa nyt ensimmäistä kertaa nuorille suunnatun MP-miitin perjantaina 2.2. MP-messujen sulkeutumisajan jälkeen. MP-miitin pääesiintyjä on Evelina. Illan aikana nähdään myös henkeäsalpaava kansainvälinen Globe of Death Show ja Stunt Freaks Team Show. Tapahtuma tarjoa nuorille mukavaa yhdessäoloa ja moottoripyöräilyhenkistä ohjelmaa. Paikalla ovat NRJ:n juontajat ja Biisonimafia. MP-miittiin osallistuvat pääsevät MP-messuille sunnuntaina 4.2. veloituksetta.

Nettikonsultaatiolla erikoishammashoitoa syrjäseuduille17.11.2017 08:00Tiedote

Hammaslääkäripäivien Innovaatio-palkinnon 2017 saa kansainvälinen konsultaatioportaali QAdental, joka vie hammaslääketieteen erikoisosaamista etänä sinne, missä sitä ei muuten ole saatavilla. Innovaatio-palkinto myönnetään vuosittain yritykselle, joka on kehitystyöllään parantanut hammaslääkäreiden työskentelyolosuhteita, potilasturvallisuutta tai potilaan hoitoa. Palkitut innovaatiot esitellään Hammaslääkäripäivillä 23.–25.11.2017 Messukeskuksessa Helsingissä.

Vene 18 Båt -messujen Uusi Aalto uudistuu ja kalastusalue kasvaa16.11.2017 15:53Tiedote

Helsingin kansainvälisten Vene 18 Båt -messujen Uusi Aalto -alue uudistuu ja kalastusalue kasvaa. Messualueelle tuodaan Uusi Aalto -altaan lisäksi kaksi uutta allasta, toinen kalastusveneille ja toinen sukeltamiseen. Purjehdussatama tuo messuille uusia tarinoita kuultavaksi ja keskittää messujen ohjelmia yhteen paikkaan. Pääosassa venemessuilla edelleen komeilevat veneet, jotka täyttävät Messukeskuksen kaksi suurinta hallia. Tarvikkeet ja varusteet löytyvät muista halleista ja matkailulle suunnitellaan entistä näyttävämpää kokonaisuutta. Vene 18 Båt -messut järjestetään 9. – 18.2.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme