ELY-keskukset

Huonokuntoisten maanteiden päällysteiden määrä kääntyi laskuun Itä-Suomessa (Itä-Suomi)

Jaa

Pohjois-Savon ELY-keskuksen tienpitoalueella Pohjois-Savossa, Etelä-Savossa ja Pohjois-Karjalassa huonokuntoisten päällysteiden määrä väheni viime vuodesta yhteensä noin 200 km.

Huonokuntoisten päällysteiden määrä Itä-Suomessa vuodesta 2014 vuoteen 2020.
Huonokuntoisten päällysteiden määrä Itä-Suomessa vuodesta 2014 vuoteen 2020.

Itä-Suomessa maantiet saivat uutta päällystettä tänä vuonna tavanomaista enemmän. Maakunnissa päällystettiin maanteitä yhteensä noin 600 km:n matkalla ja kevyen liikenteen väyliä 23 km. Sorateiksi kunnostettiin 8 km vähäliikenteisiä teitä. Lisäksi päällysteiden paikkauksia pystyttiin tekemään lähes kolminkertainen määrä aikaisempiin vuosiin nähden. Vastaavasti edellisenä vuonna maanteitä päällystettiin uudelleen ainoastaan 230 km.

Pohjois-Savon ELY-keskus käytti päällysteiden ja tiemerkintöjen ylläpitoon 38 M€, kun vuonna 2019 rahoitus oli vain 17 M€. Merkittävästi suurempi käytettävissä oleva rahoitus ja päällysteissä raaka-aineena käytettävän bitumin alhainen hintataso mahdollistivat tämän vuoden isommat työmäärät.   

Teiden kunto paranee hitaasti, tarvitaan pitkäjänteisyyttä tienpitoon

Tämän vuoden lopussa Itä-Suomen alueella on huonokuntoiseksi luokiteltuja päällystettyjä teitä noin 1 200 km.

Huolimatta huonokuntoisten päällysteiden määrän vähenemisestä alemman tieverkon päällysteistä liki 20% on huonokuntoisia ja tulevaisuuden näkymät ovat edelleen huolestuttavat. Jotta vähäliikenteisimmänkin tieverkon kuntoa pystyttäisiin kehittämään, tarvitaan edelleen pitkäjänteistä panostusta tieverkon ylläpitoon. Itä-Suomen alueella tämä tarkoittaisi yli 500 kilometrin pituista vuosittaista päällystysohjelmaa tälle vuosikymmenelle.

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Savon ELY-keskus

Johtaja Tommi Huttunen
puh 0295 026 655, tommi.huttunen(at)ely-keskus.fi

Ylläpitovastaava Kimmo Tiikkainen
puh. 0295 026 766, kimmo.tiikkainen(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Huonokuntoisten päällysteiden määrä Itä-Suomessa vuodesta 2014 vuoteen 2020.
Huonokuntoisten päällysteiden määrä Itä-Suomessa vuodesta 2014 vuoteen 2020.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Uudistettu Satakunnan kulttuuriympäristöohjelma on julkaistu! (Varsinais-Suomi, Satakunta)27.11.2020 12:00:00 EETTiedote

Satakunnan kulttuuriympäristöohjelma päivitettiin ja uudistettiin verkkosivuiksi - ensimmäisten joukossa Suomessa. Kauttaaltaan päivitetty kulttuuriympäristöohjelma jatkaa jo vuonna 1995 aloitettua työtä kulttuuriympäristötietouden lisäämisessä ja satakuntalaisen kulttuuriympäristön hoidon sekä kehittämisen parissa. Ohjelma tarttuu ajankohtaisin aiheisiin ja katsastaa kulttuuriympäristön nykytilaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme