Vaasan kaupunki - Vasa stad

Hur lyckliga är vi nu? Du som bor i Vasa, svara på 2021 års lyckoenkät!

Dela

Enligt FN:s rapport om lycka har Finland återigen blivit världens lyckligaste land och Vasa har ställt upp som mål att bli den lyckligaste staden i världens lyckligaste land. Invånarnas känsla av lycka sammanställs årligen genom en enkät som görs av stadens aktörer tillsammans med psykologie emeritusprofessor Markku Ojanen.

I fjol överraskade de positiva resultaten i enkäten om lycka för Vasas del. Trots den avvikande coronasituationen fick lyckan i Vasa ett så högt värde som 73 på en skala mellan 0 och 100.

Målet med enkäten är att utreda hur lyckliga vasaborna upplever sig vara och hur nöjda invånarna är med stadens tjänster. I fjol svarade allt som allt 478 invånare på enkäten.

På basis av enkäten vidtogs konkreta åtgärder för att öka lyckan

De tjänster som staden producerar spelar en viktig roll när man vill främja invånarnas lycka, eftersom stadens främsta uppgift är just detta ‒ att främja invånarnas lycka. Ett omfattande kulturutbud, motionstjänster, naturstigar och utbildning är konkreta exempel på service, som påverkar invånarnas lycka.

‒ Nu väntar vi igen med intresse på resultaten från årets undersökning, för att vi ska kunna vidta konkreta åtgärder för att öka invånarnas lycka på basis av resultaten från enkäten, säger stadsdirektör Tomas Häyry.

Länken till 2021 års enkät om lycka

Bakgrund till och fakta om undersökningen:

Undersökningen görs som en förfrågan på nätet och är öppen för alla under tiden 1-17.12.2021 på finska, svenska och engelska. Eftersom undersökningen görs som en enkät på nätet är det inte fråga om ett slumpmässigt urval.

Emeritusprofessor Markku Ojanen som forskar i lycka analyserar enkätsvaren.

Nyckelord

Kontakter

Marknadsföringssakkunnig tf. Eevamaria Paasikari, tfn 040 587 9531, eevamaria.paasikari@vaasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa stad knep andraplatsen i en internationell innovationstävling13.1.2022 14:25:47 EET | Tiedote

IDC Industry Insights Awards delade i december 2021 ut erkännande till organisationer som genom tekniska innovationer har visat pionjärskap inom den egna sektorn samt utvecklat en betydande verksamhetsmodell för framtiden. Vasa kom på andra plats i Personal Mobility-kategorin genom att via crowdsourcing ha samlat in information om körbanornas och cykelvägarnas skick med hjälp av ett mobilspel.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum