HUS

HUS Cancercentrum har för andra gången bedömts vara ett cancersjukhus på toppnivå i Europa

Dela

Cancersjukhuset är på nivån Comprehensive Cancer Centre (CCC) när vården och den vetenskapliga forskningen är av förstklassig kvalitet och verksamheten är patientorienterad, dvs. patienterna beaktas mångsidigt och tas med också i planeringen av verksamheten.

HUS Cancercentrum har för andra gången uppnått de europeiska cancersjukhusens paraplyorganisation Organisation of European Cancer Institutes (OECI) högsta möjliga CCC-nivån.

"Jag är mycket glad över detta internationella erkännande. Kriterierna på CCC-nivå har blivit mycket strängare jämfört med 2014 då vi uppnådde denna nivå som det första nordiska och andra europeiska universitetssjukhuset ", berättar Cancercentrets branschdirektör Johanna Mattson.

Den här gången berömdes HUS Cancercentrum särskilt för sin föregångarroll vad gäller en skräddarsydd mobilapplikation för cancerpatienter, vilken ursprungligen utvecklades tillsammans med ett finländskt startup-företag, samt för utbildningsprogrammet för cancerskötare som genomförs i samarbete med yrkeshögskolan Metropolia och som är unikt även internationellt sett.

"Det bästa med ackrediteringarna är kontinuerlig utveckling av verksamheten och jämförelseanalys med internationella toppsjukhus. Under den här omgången uppdaterade vi bland annat innehållet i det multiprofessionella samarbetet kring cancerbehandling och intensifierade samarbetsnätverken för klinisk cancerforskning", berättar Mattson.

Den höga nivån på cancerforskningen vid HUS Cancercentrum grundar sig på samarbetet med Helsingfors universitet. Både den kliniska och den grundläggande forskningen är även internationellt sett på toppnivå. Under de senaste åren har samarbetet inom cancerforskningen intensifierats ytterligare inom Finlands Akademis flaggskeppsprojekt iCAN och nätverket för Södra cancercentrum. I Cancercentrum inleds denna vår en omfattande FINPROVE -undersökning om individualiserad läkemedelsbehandling i syfte att hitta nya behandlingar mot långt framskriden cancer.

Kontakter

Johanna Mattson
ledande överläkare, HUS Cancercentrum
tfn. 050 427 9165
johanna.mattson@hus.fi

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum