HUS

HUS får ny webbplats

Dela

HUS nya webbplats publiceras den 1 oktober. Den nya webbplatsen är mer kundorienterad och tillgänglig än tidigare.

Patient- och kundorientering är ledord för den nya webbplatsen. HUS tjänster och det mest använda innehållet lyfts tydligare fram på webbplatsen. I fortsättningen hittar man allmän hälsoinformation i tjänsten Hälsobyn. Hus.fi betjänar också andra viktiga målgrupper på universitetssjukhuset såsom arbetssökande, vårdgivare och forskare.

Den nya webbplatsen är tillgänglig, både ur ett tekniskt och innehållsmässigt perspektiv. Webbplatsens innehåll anpassar sig till olika enheter såsom smarttelefoner och pekplattor. Den förnyade plattformen kan nås med olika tekniska hjälpmedel, såsom skärmläsningsprogram.

"Tillgängligheten är särskilt viktigt för oss som offentlig aktör. Sjukhusets webbplats måste vara tillgänglig för alla. Förutom patient- och kundorientering har våra värderingar jämlikhet, bemötande och pionjärskap styrt designen”, berättar Paula Isopahkala, kommunikationsdirektör på HUS.

Språket på webbplatsen och HUS sätt att tala har förnyats för att vara lättare att ta till sig. Texten är allmänspråklig, lättfattlig, tydlig och lättare att snabbt ögna igenom. Detta är också en del av tillgängligheten och jämlikheten.

"Vi kommer att fortsätta utvecklingsarbetet också efter publiceringen. Webbplatsens svenska version kommer till exempel att utvidgas under oktober, liksom den engelska, och arbetet med tillgängligheten kommer också att fortsätta. Dessutom utvecklar vi innehållet och hela webbplatsen också på andra sätt baserat på den respons vi får”, berättar Heli Vanhatupa, produktchef för webbreformen.

Nyckelord

Kontakter

Kommunikationsdirektör Paula Isopahkala
tfn 040 6670992
paula.isopahkala@hus.fi

Produktchef Heli Vanhatupa
tfn 040 5790126
heli.vanhatupa@hus.fi

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum