HUS

HUS ostaa enemmistöosuuden Orton Oy:stä ja vuokraa sairaalatiloja Invalidisäätiöltä

Jaa

HUS:n hallitus päätti kokouksessaan 20.11.2017 ostaa 90 prosenttia Orton oy:n osakkeista. Kaupan hinta on 1,3 miljoonaa euroa. Lisäksi HUS tekee 10 vuoden vuokrasopimuksen Invalidisäätiön kanssa Helsingin Ruskeasuolla sijaitsevista sairaalakiinteistöistä.

Ortonin osake-enemmistön oston taustalla on HUS:n tavoite lisätä kilpailukykyä ja HUS-alueen ulkopuolelta tulevien potilaiden määrää. Kapasiteetin lisääminen on yksi olennainen edellytys paremmalle menestymiselle ulkokuntapotilaiden hoitamisessa. Orton Oy:n nykyinen palvelutoiminta liitetään synergisellä tavalla osaksi HUS-konsernin toimintaa.

Ruskeasuon sairaalakiinteistöjen vuokraamisen taustalla on HUS:n tarve saada lisätilaa erityisesti operatiivisten erikoisalojen toiminnoille. Leikkaussalien lisäksi myös polikliiniselle vastaanottotoiminnalle tarvitaan tiloja. Ruskeasuon kiinteistöön sijoittuisi alkuvaiheessa silmätautien poliklinikka- ja leikkaustoimintaa, kipupoliklinikan toimintoja ja neurokirurgian selkäkeskuksen toiminnot. Lisäksi Ruskeasuon sairaalakiinteistön vuodeosastopaikoilla tullaan hoitamaan Orton oy:n potilaita ja Hyksin oy:n vuodeosastopotilaita.

Vuoden 2018 talousarvion käsittely jatkui

Edellisen kerran HUS:n hallitus käsitteli talousarviota kokouksessaan 30.10.2018. Tuossa kokouksessa keskusteltiin lyhyesti asiakasmaksuista ja asia jäi virkamiehille jatkovalmisteltavaksi.

Valtioneuvosto muutti sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annettua asetusta marraskuussa 2015 siten, että asiakasmaksuihin sisältyi tasasuuruinen 27,5 prosentin erilliskorotus vuoden 2016 alusta.

HUS:n keräämien tietojen mukaan 19 sairaanhoitopiiristä 12 sairaanhoitopiiriä soveltaa vuonna 2017 asiakasmaksuasetuksen mukaisia enimmäismaksuja, HUS ja kolme muuta sairaanhoitopiiriä on tehnyt asiakasmaksuihin ainoastaan indeksitarkistukset ja kolme sairaanhoitopiiriä soveltaa edellisten välimuotoa.

Laskelmien mukaan asiakasmaksuasetuksen mukaisten enimmäismaksujen käyttöönotto maksukatto huomioiden lisäisi HUS:n tuloja 18-20 miljoonaa euroa. Psykiatrian asiakasmaksuja ei korotettaisi.

Hallitus päätti, että HUS:ssa korotetaan asiakasmaksuja siten, että maksujen tulokertymä on 10 miljoonaa euroa enemmän kuin indeksikorotus. Seuraavaan kokoukseen tuodaan esitys suunnitelmasta maksukorotusten kohdentamisesta eri asiakasmaksulajeihin. Kokoukseen tuodaan myös talousarvio, jossa tuloja on lisätty 10 miljoonalla eurolla sekä esitys summan kohdentamisesta menopuolelle.

Kokouksen pöytäkirja


Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Tietojärjestelmähäiriöistä on otettu opiksi11.1.2019 10:21Tiedote

Onnettomuustutkintakeskus julkaisi 11.1.2019 tutkintaselostuksen HUSissa marraskuussa 2017 tapahtuneista tietojärjestelmähäiriöistä. HUSissa oli 7.-8.11.2017 laaja tietoliikenteen häiriötilanne, joka vaikutti muun muassa potilastietojärjestelmien toimintaan. - Tilanne oli vakava ja vaikutusalue oli laaja. Sairaaloiden toimintaa kyettiin pääosin jatkamaan, vaikka osa ajanvarausvastaanotoista jouduttiin perumaan. Tilanne pysyi hallinnassa ja henkilökunta toimi ohjeistuksen mukaisesti, sanoo HUSin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi. Tapahtuneesta on kulunut runsas vuosi. Tapahtuneen jälkeen myös HUSissa tehtiin selvityksiä ja käynnistettiin toimintavarmuutta parantavien toimenpiteiden tekeminen. Myös valmiutta vastaavien ongelmien kohtaamiseen on parannettu. Henkilökunnan kanssa on käyty läpi jatkuvuussuunnitelmia. Uuden potilastietojärjestelmä Apotin suunnittelussa ja ohjeistuksessa on huomioitu tapahtumasta saatuja oppeja. HUS Tietohallinnossa on uusittu toimintaprosesseja, ohjeistusta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme