HUS

HUS parantaa hankintojensa näkyvyyttä julkisuudessa

Jaa

Helmikuusta 2021 alkaen HUS julkaisee verkkosivuillaan kaikki kuntayhtymän ostolaskutiedot. Tietojen julkaisulla lisätään hallinnon avoimuutta ja luotettavuutta. Ajantasainen ostolaskujen listaus tehdään jatkossa neljännesvuosittain.

Helmikuussa julkaistava ensimmäinen tiedosto on listaus kaikista HUSin tekemistä hankinnoista vuonna 2020. Sen jälkeen tiedot uusista ostolaskuista päivitetään aina neljännesvuosittain. 

Julkaisemalla palveluiden ostoista, aineista, tarvikkeista ja tavaroista syntyneet ostolaskutiedot, HUS lisää hankintojensa läpinäkyvyyttä, vertailukelpoisuutta ja hallinnon avoimuutta. 

“Ostolaskutietojen julkaisu on osa laajempaa hankintojen kehittämistä, jota olemme tehneet jo vuodesta 2019 alkaen. Olemme määrätietoisesti noudattaneet hankintojen kohdalla avointa viestintää. Avoimuus on myös kuntaomistajien ja veronmaksajien edun mukaista”, hallintojohtaja Lauri Tanner sanoo. 

Julkaistavat tiedot on poimittu HUS kuntayhtymän laskutusjärjestelmästä. Tiedostosta löytyvät riveittäin seuraavat tiedot: toimittajan nimi ja y-tunnus, laskun summa, arvonlisävero, päivämäärä, hankinnan tehneen vastuuyksikön nimi ja numero, sekä kulutili, jolle ostolasku on kohdistettu. HUSin hankintoja voi siten tarkastella esimerkiksi toimittaja- ja tilitasolla. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

Lauri Tanner, hallintojohtaja, lauri.tanner@hus.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme