HUS

HUS rokottaa potilaita ja heidän omaisiaan influenssaa vastaan

Jaa

HUS järjestää marraskuussa 2018 useissa sairaaloissaan matalan kynnyksen influenssarokotuspisteitä, joissa potilaat ja omaiset saavat maksuttoman rokotteen ohi kulkiessaan helposti ja sujuvasti.

Lapsia rokotetaan ainoastaan Uuden lastensairaalan (6 kuukauden ikäisestä alkaen) ja Kirurgisen sairaalan (yli 3-vuotiaasta alkaen) matalan kynnyksen rokotuspisteissä. Rokotuspisteet aukeavat 29.10.2018 alkaen – sairaaloiden rokotuspisteiden aukioloajat ja päivämäärät löytyvät linkistä.

Tänä vuonna rokotteena on entistä kattavampi nelitehoinen influenssarokote VaxigripTetra, joka tehoaa neljää kiertävää influenssavirusta vastaan. Ennaltaehkäisevä rokottaminen on vakavan influenssan riskiryhmään kuuluvan potilaan ja hänen omaisensa parhaaksi, sillä influenssarokotteella ehkäistään keuhkokuumeen lisäksi sydän- ja aivoveritulpan riskiä sekä lapsilla korvatulehduksia.

Influenssa leviää henkilöstä toiseen pisaroiden tai kosketustartunnan välityksellä. HUSissa potilasturvallisuus on tärkeää, ja henkilökuntamme influenssarokotuskattavuus on vuosien ajan ollut korkea – viime kaudella 96 prosenttia. Henkilökunnan rokottamisen lisäksi HUSin sairaaloiden vastaanotoille tai osastoille tutkimuksiin tai hoitoon tulevia potilaita kehotetaan myös ottamaan influenssarokote.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen, puh. 050 4279117

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Mielenterveystalo.fi-palvelulla jo yli 200 000 käyttäjää kuukausittain25.6.2019 09:40:05 EESTTiedote

Palvelun kuukausittaista kävijämäärää seurataan jatkuvasti ja 200 000:n kuukausittaisen kävijän raja on ylittynyt ensimmäisen kerran. Erityisesti omahoito-ohjelmat, joista saa apua ja työkaluja paitsi tavallisiin oireisiin ja eri elämäntilaisiin, ovat suosittuja. Myös luotettaviksi todetut ja itsearviointiinkin sopivat mittarit toimenpidesuosituksineen ovat käytetyimpien sisältöjen joukossa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme