HUS

HUS rokottaa potilaita ja lähipiiriä influenssaa vastaan marraskuun alusta alkaen ilman ajanvarausta - rokotteen ottaminen erityisen tärkeää koronaviruspandemian aikana

Jaa

HUS järjestää sairaaloissaan matalan kynnyksen influenssarokotuspisteitä. Näin HUSin alueella asuvat riskiryhmiin kuuluvat ja heidän lähipiirinsä saavat maksuttoman rokotteen helposti vaikkapa ohi kulkiessaan.

Rokotuspisteitä on useissa HUSin sairaaloissa marras-joulukuun aikana. Katso rokotuspisteiden päivämäärät ja aukioloajat tiedotteen alla olevasta liitteestä.

"Tänä vuonna influenssarokotteen ottamisen tärkeys korostuu entisestään, koska koronavirus ja nyt loppuvuodesta influenssavirukset leviävät samaan aikaan eikä koronavirusrokotetta ole vielä saatavilla", apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen HUSin Tulehduskeskuksesta sanoo.

HUSin sairaaloiden rokotuspisteisiin ei ole ajanvarausta. Koronaviruspandemian aikana kiinnitetään erityistä huomiota rokotettavien ja henkilökunnan turvallisuuteen. Rokotukseen tulee saapua ilman infektio-oireita, noudattaa turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa sekä olla kasvomaski päällä. Kasvomaskeja on saatavilla myös rokotuspisteillä.

Lapsia rokotetaan ainoastaan Uuden lastensairaalan (kuuden kuukauden ikäisestä alkaen) ja Kirurgisen sairaalan (yli kolmevuotiaasta alkaen) matalan kynnyksen rokotuspisteissä.

Lisätietoja
Eeva Ruotsalainen
Apulaisylilääkäri
HUS Tulehduskeskus, Epidemiologinen yksikkö
eeva.ruotsalainen@hus.fi
p. 050 427 9117

Avainsanat

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme