HUS

HUS styrelses beslut: Organiseringsavtalet framskrider till sammanslutningens stämma

Dela
Avtalet beskriver nuläget för hälso- och sjukvårdstjänsterna i Nyland.

I HUS organiseringsavtal avtalas om en helt ny samarbetsstruktur mellan välfärdsområdena i Nyland, Helsingfors stad och HUS-sammanslutningen. Avtalets syfte är att säkra samarbete och smidighet på alla verksamhetsnivåer inom ramen för Nylands särlösning, som uppstått i och med social- och hälsovårdsreformen. På andra håll i Finland sker samarbetet inom välfärdsområdena.

Enligt Nylandslagen har HUS organiseringsansvar för krävande specialiserad sjukvård. Organiseringsavtalet ska bland annat främja hälso- och sjukvårdens produktivitet, kvalitet, patientsäkerhet samt fungerande servicekedjor. Det centrala målet är att säkerställa att patienternas rätt till jämlik vård tillgodoses oberoende av hemkommun.

HUS organiseringsavtal träder i kraft efter att välfärdsområdenas fullmäktige i Nyland, Helsingfors stadsfullmäktige samt HUS-sammanslutningens stämma har godkänt det. Om avtalets innehåll, beredning och godkännande stipuleras i Nylandslagen.

Om övriga ärenden beslutade sammanslutningens styrelse enligt föredragning. Det justerade protokollet publiceras på HUS webbplats.

https://hus-julkaisu.tweb.fi/ktwebscr/pk_tek_tweb.htm 

HUS styrelsemöte hölls den 24.4.2023. Följande möte hålls den 8.5.2023.

Kontakter

Verkställande direktör Matti Bergendahl, HUS, kontakt: assistent Kaarina Heikinheimo 050 427 9861 eller per e-post fornamn.efternamn@hus.fi


chefsöverläkare Markku Mäkijärvi, fornamn.efternamn@hus.fi


Risto Rautava, sammanslutningens styrelseordförande, tfn. 040 504 5851

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingfors universitetssjukhus är Finlands största aktör inom den specialiserade sjukvården. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet. 

På HUS får nästan 700 000 patienter vård varje år. Hos oss arbetar närmare 27 000 proffs för patientens bästa. Vi ansvarar för ordnandet av specialiserad sjukvård inom Nyland. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar i Finland och inom Södra Finlands samarbetsområde koncentrerats till oss. 

HUS – Den främstavården 

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum