HUS

HUS tukee henkilöstön joustamista ja varautuu pääsiäisen aikaan

Jaa

HUSissa on päätetty ottaa käyttöön kertakorvaus tilanteessa, jossa henkilö joutuu pakottavassa tilanteessa keskeyttämään vuosilomansa. Palkitsemisella HUS varautuu turvaamaan potilaiden hoidon pääsiäisen aikaan. HUS palkitsee henkilöstön joustamista myös muiden korvausten avulla.

HUS maksaa työsuhteessa olevalle työntekijälleen korvausta, jos työntekijä siirtää tai keskeyttää vuosilomansa, joka sijoittuu pääsiäisen työaikajaksolle 29.3. – 18.4.2021Jos työntekijä siirtää tai keskeyttää vahvistetun vuosilomansa, maksetaan hänelle 450 euron kertakorvaus. Poikkeuksellisen koronavirustilanteen takia vastaava korvaus maksetaan myös viranhaltijalle. 

Tässä koronavirustilanteessa haluamme käyttää laajalti erilaisia keinoja, jotta voimme varmistaa potilasturvallisuuden ja hoidon myös pääsiäisen aikaan”, sanoo johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi 

Loman siirto, keskeytys tai peruutus voidaan tehdä vain hyvin painavista syistä ja siitä keskustellaan aina työntekijän kanssaLomajakson pituudella ei ole vaikutusta korvauksen suuruuteen. 

Palkanlisiä eri ammattiryhmille 

HUSissa otettiin maaliskuun alussa käyttöön myös muita palkitsemismuotoja 

Haluamme erilaisten palkanlisien ja korvausten avulla kannustaa henkilöstä työssä joustamiseen. Erityisesti tämä koskettaa sairaanhoitajia ja lähihoitajia, ja myös väline- tai laitoshuollossa toimivia”, tarkentaa palvelussuhdejohtaja Mia Lehmusvaara”Palkitsemisen periaatteet ja korvausten suuruus on käsitelty yhdessä työntekijäjärjestöjen kanssa hyvässä hengessä”. 

HUS maksaa määräaikaista tehtävälisää niille tehohoidossa työskenteleville henkilöille, joiden tehtävä muuttuu tilapäisesti vaativammaksiMääräaikaista henkilökohtaista lisää voidaan maksaa henkilöille, jotka siirtyvät työskentelemään toiseen työyksikköön määräajaksi. Sekä tehtävälisän että henkilökohtaisen lisän suuruus on 150 euroa kuukaudessa. HUS maksaa myös ylimääräisen työvuoron korvausta 90 euroa 

Yllä mainittujen lisäksi työntekijät saavat normaalit ylityö-, pyhä- tai hälytyskorvaukset. 

Lisätietoja medialle 

Mia Lehmusvaara, palvelussuhdejohtajamia.lehmusvaara@hus.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme