HUS

HUS turvaa kiireellistä leikkaustoimintaa

Jaa
Ennalta suunniteltuja ortopedisia leikkauksia on jouduttu siirtämään Siltasairaalassa henkilöstöpulan takia. HUS hakee aktiivisesti ratkaisuja henkilöstöpulaan.

HUSissa leikataan potilaita useissa eri sairaaloissa. Helsingissä sijaitsevassa Siltasairaalassa on henkilöstövajeen vuoksi jouduttu siirtämään eteenpäin ennalta suunniteltuja ortopedisiä leikkauksia. Leikkaussaliresursseja käytetään tällä hetkellä traumatologisten ja neurokirurgisten päivystyspotilaiden ja kiireellisten potilaiden hoitoon. Ortopedian leikkaukset jatkuvat muissa HUSin sairaaloissa eli Peijaksen, Lohjan, Hyvinkään ja Porvoon sairaaloissa normaalisti.

HUSin eri sairaaloissa on käytössä yhteensä 159 leikkaussalia, joista alkuvuonna 2023 on ollut käytössä arkisin 120–125 salia. Vuosina 2021–2022 leikkaussaleja on ollut arkipäivisin käytössä 120–135. Tavoitteena on, että syys-lokakuussa, kesän suunniteltujen sulkujen jälkeen, 140 leikkaussalia voidaan pitää arkisin avoinna.

HUS hakee ratkaisuja henkilöstövajeeseen

HUS hakee henkilöstöpulaan ratkaisuja uudistamalla työ- ja tehtäväjakoja. Osastofarmaseutit ja hoitologistikot voivat vapauttaa työaikaa sairaanhoitajilta. Leikkaussalihenkilöstöä kannustetaan HUSin sisällä yksiköiden välillä työkiertoon ja siten väliaikaiseksi avuksi liikkuvuuslisällä. Lisäksi rekrytointia on tehostettu ja perehdytykseen panostetaan entistä voimakkaammin.

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollinen sairaala on Suomen suurin erikoissairaanhoidon toimija. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme. 

HUSissa saa vuosittain hoitoa lähes 700 000 potilasta. Meillä työskentelee liki 27 000 ammattilaista potilaiden parhaaksi. Vastaamme erikoissairaanhoidon järjestämisestä Uudellamaalla. Lisäksi meille on keskitetty koko Suomen ja Etelä-Suomen yhteistyöalueen monien harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito. 

HUS – Vaikuttavinta hoitoa 

HUSin mediapalvelu palvelee mediaa ma–to klo 10–16, pe klo 10–15 numerossa 050 427 2875 tai sähköpostitse viestinta@hus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme