HUS

HUS utökar verksamheten i Helsingfors centrum: nya mottagningslokaler för kardiologi, ortopedi och handkirurgi

Dela

I januari efter trettondagen öppnar HUS ett nytt verksamhetsställe i Posthuset i Helsingfors. En kardiologisk poliklinik, alltså hjärtpoliklinik, inleder sin verksamhet i Posthuset. Här kommer även att finnas specialistläkarmottagningar inom ortopedi och handkirurgi.

Avsikten med de nya lokalerna i Posthuset är att göra det lättare för patienter att besöka en läkare. Verksamhetsstället är centralt beläget i hjärtat av Helsingfors invid goda trafikförbindelser. HUS verksamhet i Posthuset kommer att ge erfarenheter med tanke på framtida lokalitetslösningar och hur man ordnar service närmare trafikens knutpunkter och kunderna. I Posthuset finns ingen jourverksamhet utan endast mottagningar med tidsbeställning som handlar om icke brådskande vård.

”Vi vill ytterligare sänka tröskeln för patienterna att få vård genom att de på ett smidigare sätt kan sköta sina ärenden mitt i den hektiska vardagen. I Posthuset finns mottagningsrum för sjukskötare och kardiologens mottagningsrum med ultraljudsapparater liksom rum för belastningsprov och pacemakerkontroller. Vårdpersonalen har från början varit involverad i planeringen av lokalerna. Också erfarenhetsexperter har bidragit med sina synpunkter. Hjärtförbunden har dessutom möjlighet att informera om sin verksamhet i våra lokaler. Patienter som behöver avancerade undersökningar hänvisas fortfarande till Mejlans sjukhus”, säger verksamhetsdirektör Antti Vento vid HUS Hjärt- och lungcentrum.

”Avsikten är att placera öppenvårdens specialistläkarmottagningar nära patienten och göra dem ännu mer lättillgängliga än idag. Vi anser att det här är viktigt särskilt inom ortopedin och handkirurgin. Posthusets mottagningsverksamhet kommer att ge oss erfarenheter av den här verksamhetsmodellen som vi framöver kan använda oss av när vi planerar andra mottagningar”, säger verksamhetsdirektör Jarkko Pajarinen vid HUS Muskuloskeletal och plastikkirurgi.

HUS verksamhetsställe i Posthuset kommer att ha sin entré mot Elielskvären, men det går också att komma in via fastighetens huvudingångar och följa skyltarna. Redan i dag har HUS Bilddiagnostik lokaler i Posthuset.

För mera information:

Antti Vento, verksamhetsdirektör, HUS Hjärt- och lungcentrum, tfn 050 427 0629, antti.vento@hus.fi

Jarkko Pajarinen, verksamhetsdirektör, HUS Muskuloskeletal och plastikkirurgi, tfn 050 4271930, jarkko.pajarinen@hus.fi

Nyckelord

Bilder

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen över en halv miljon patienter. Våra 25 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till HUS.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum