HUS

HUS-yhtymän hallituksen kokouksen 26.9.2022 ennakkotiedote

Jaa

HUS-yhtymän hallitus kokoontuu maanantaina 26.9.2022 klo 8.30. Kokouksen esityslista on julkaistu HUSin verkkosivuilla.

Sote-uudistus on Suomen historian yksi merkittävimmistä hallinnollisista uudistuksista. Vuoden 2023 alussa HUS on osa Uudenmaan erillisratkaisua, jossa HUS-yhtymän omistavat Uudenmaan neljä hyvinvointialuetta ja Helsingin kaupunki. HUSilla on vastuu järjestää vaativan erikoissairaanhoidon ja erikoissairaanhoidon palvelut. HUSin toiminnan rahoitus tulee Uudenmaan hyvinvointialueiden ja Helsingin kaupungin kautta.

Vuoden 2022 puolella HUS-yhtymän hallituksen ainoa tehtävä on HUSin vuoden 2023 talousarvion valmistelu. Kokouksessa hallitukselle esitellään valmistelun tilanne.

HUS-yhtymäkokous hyväksyi HUSin talousarviokehyksen kokouksessaan 7.7.2022. Päätetty talousarviokehys oli noin 95 miljoona euroa HUSin esitystä alhaisempi, mikä edellyttää merkittävän sopeuttamisohjelman valmistelua. Kokouksessa käsitellään mahdollisia toimenpiteitä talousarvioraamiin pääsemiseksi. Talousarviota ja -suunnitelmaa käsitellään myös 24.10. ja 14.11. pidettävissä HUS-yhtymän hallituksen kokouksissa, ja HUSin yhtymäkokous päättää vuoden 2023 talousarviosta joulukuussa. Vuoden 2023 talousarvio valmistellaan nollatulokseen.

Hallitukselle esitellään myös HUS-yhtymän investointisuunnitelma vuosille 2023 – 2026. Suunnitelma perustuu strategiaa edistäviin investointeihin, nykyiseen ja tulevaan väestöpohjaan, sekä tarpeisiin kehittää toimintaa. Tulevaa investointikautta ohjaa sote-uudistus, jolloin jatkossa HUS-yhtymällä ei tule olemaan itsenäistä oikeutta pitkäaikaiseen lainanottoon vaan investointeja rajoittaa valtioneuvoston vahvistama lainanottovaltuus. Investointisuunnitelman hankkeita on merkittävästi priorisoitu.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme