Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

HUS-yhtymän perussopimus ja Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen yhteistoimintasopimus aluevaltuustoon

Jaa

Keski-Uudenmaan aluehallitus on päättänyt ehdottaa aluevaltuustolle, että se hyväksyy HUS-yhtymän perussopimuksen ja Vantaan ja Keravan sekä Keski-Uudenmaan hyvinvointialueiden yhteisen pelastuslaitoksen yhteistoimintasopimuksen. Keski-Uudenmaan aluevaltuusto päättää asiasta 28.4.22.

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue tiedotti 31.3.22, että väliaikainen HUS-valmisteluryhmä on antanut ehdotuksensa HUS-yhtymän perussopimukseksi. HUS-yhtymä katsotaan perustetuksi, kun Uudenmaan hyvinvointialueet ja Helsingin kaupunki ovat hyväksyneet perussopimuksen saman sisältöisenä. HUS-kuntayhtymä lakkautetaan 1.1.23, jolloin palveluiden järjestämisvastuu siirtyy HUS-yhtymälle.

Keski-Uusimaan ja Vantaan ja Keravan hyvinvointialueiden pelastuslaitoksen yhteistoimintasopimuksella perustetaan yhteinen pelastuslaitos, ja sovitaan Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen pelastustoimen järjestämisvastuun siirrosta Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle. Tämä tarkoittaa, että pelastuslaitos sijoittuisi hallinnollisesti henkilöstöineen ja sopimuksineen Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen organisaatioon ja tuottaa palveluita Keski-Uudenmaan hyvinvointialueelle.

-Aluehallituksen päätöksiä 5.4.22

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Sandelininkatu 1
05800 Hyvinkää

http://www.keusote.fi

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä muuttuu hyvinvointialueeksi 1.1.2023. Keski-Uudenmaan hyvinvointialueeseen kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula. Aluevaltuusto käyttää hyvinvointialueen ylintä päätösvaltaa. Aluevaltuuston toimikausi on 1.3.2022–31.5.2025

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme