HUS

HUSin hallituksen kokouksen 30.5.2022 ennakkotiedote

Jaa

HUSin hallitus kokoontuu maanantaina 30.5.2022 klo 8.30. Kokouksen esityslista on julkaistu HUSin verkkosivuilla.

Hallitukselle esitetään päätettäväksi HUS-kuntayhtymän tammi-huhtikuun toiminnan ja talouden tilanne seurantaraportin mukaisesti. Potilaiden pääsy hoitoon on vaikeutunut alkuvuoden aikana ja leikkaustoimenpiteitä on jouduttu peruuttamaan noin 2 800. Niin toimintatuotot kuin -kulutkin ovat alittaneet talousarvion. Talouden tasapainottamiseksi esitetään lisäksi säästöohjelmaa, joka valmisteltaisiin hallituksen 20.6.2022 pidettävään kokoukseen.

HUSin hallitukselle esitellään myös 1.1.2023 aloittavan HUS-yhtymän vuoden 2023 talousarvioesityksen ja raamin valmistelutilanne. Talousarvioesityksen 2023 laskennan perusteita ja jäsenmaksuosuutta käsitellään HUSin yhtymäkokouksessa 7.7.2022, jonka jälkeen Helsingin kaupunki ja Uudenmaan hyvinvointialueet sekä HUS-yhtymä huomioivat raamin omassa talousarviovalmistelussaan.

HUS Tietohallinnon johtajan virka on tulossa avoimeksi 1.6.2022 alkaen. Hallitukselle esitetään päätettäväksi, että virka tulee haettavaksi tietohallintojohtajan nimikkeellä, joka vastaa paremmin viran sisältöä. Tulevan organisaatiomallin mukaisesti esitetään myös, että tietohallintojohtajan esimiehenä toimii 1.8.2022 alkaen toimitusjohtaja.

Linkki verkkosivuille kokouksen esityslistaan 

Kokouksen päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla kokouksen jälkeen.

Lisätietoja medialle: 

HUSin mediapalvelun yhteystiedot 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Behandling med coronavirusläkemedlet Paxlovid inleds på HUS1.7.2022 08:42:13 EEST | Tiedote

Paxlovid är det första orala läkemedlet för behandling av covid-19 som fått försäljningstillstånd i Europa. Social- och hälsovårdsministeriet har definierat målgrupperna för den nya Paxlovid-coronavirusmedicinen. De enheter som har hand om specialistsjukvården på HUS börjar genast ge läkemedlet till de patienter som följs upp hos dem, och som på grund av sin sjukdom eller läkemedelsbehandling lider av immunbrist. Läkemedlet ges också till vissa cancerpatienter och till personer med kronisk lungsjukdom.

Paxlovid-koronaviruslääkkeen käyttö alkaa HUSissa1.7.2022 08:38:53 EEST | Tiedote

Paxlovid on ensimmäinen Euroopassa myyntiluvan saanut suun kautta otettava lääke koronavirustaudin hoitoon. Sosiaali- ja terveysministeriö on määritellyt uuden Paxlovid-koronaviruslääkkeen kohderyhmät. HUSin erikoissairaanhoidon hoitavat yksiköt aloittavat välittömästi lääkkeen käytön niille seurannassa oleville potilailleen, jotka ovat sairautensa tai lääkehoitonsa takia immuunipuutteisia, tietyille syöpäpotilaille ja kroonista keuhkosairautta sairastaville.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme