HUS

HUSin hallituksen päätökset: järjestämissopimus etenee yhtymäkokoukseen

Jaa
Sopimus kuvaa terveydenhuollon palveluiden nykytilan Uudellamaalla.

HUS-järjestämissopimuksessa sovitaan kokonaan uudenlaisesta yhteistyörakenteesta Uudenmaan hyvinvointialueiden, Helsingin kaupungin ja HUS-yhtymän kesken. Sopimuksen tavoitteena on taata toiminnan yhteistyö ja sujuvuus kaikilla toiminnan tasoilla sote-uudistuksen myötä syntyneen Uudenmaan erillisratkaisun piirissä. Muualla Suomessa yhteistyö toteutuu hyvinvointialueiden sisällä.

Uusimaa-lain mukaan HUSilla on järjestämisvastuu vaativasta erikoissairaanhoidosta. Järjestämissopimuksen on edistettävä muun muassa terveydenhuollon tuottavuutta, laatua, potilasturvallisuutta ja palveluketjujen toimivuutta. Sopimuksen keskeinen tavoite on varmistaa, että potilaiden oikeus yhdenvertaiseen hoitoon kotikunnastaan riippumatta toteutuu.

HUS-järjestämissopimus tulee voimaan sen jälkeen, kun Uudenmaan hyvinvointialueiden aluevaltuustot, Helsingin kaupunginvaltuusto ja HUS-yhtymän yhtymäkokous ovat sen hyväksyneet. Sopimuksen sisällöstä, valmistelusta ja hyväksymisestä säädetään Uusimaa-laissa.

Muut asiat yhtymähallitus päätti esityslistan mukaisesti. Kokouksen päätökset julkaistaan pöytäkirjan tarkistamisen jälkeen sivulla
https://hus-julkaisu.tweb.fi/ktwebscr/pk_tek_tweb.htm 

HUSin hallituksen kokous pidettiin 24.4.2023. Seuraava kokous pidetään 8.5.2023.

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:


toimitusjohtaja Matti Bergendahl, HUS, yhteydenotot assistentti Kaarina Heikinheimo 050 427 9861 tai sähköpostitse etunimi.sukunimi@hus.fi


johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi, etunimi.sukunimi@hus.fi


Risto Rautava, yhtymähallituksen puheenjohtaja, puh. 040 504 5851

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollinen sairaala on Suomen suurin erikoissairaanhoidon toimija. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme. 

HUSissa saa vuosittain hoitoa lähes 700 000 potilasta. Meillä työskentelee liki 27 000 ammattilaista potilaiden parhaaksi. Vastaamme erikoissairaanhoidon järjestämisestä Uudellamaalla. Lisäksi meille on keskitetty koko Suomen ja Etelä-Suomen yhteistyöalueen monien harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito. 

HUS – Vaikuttavinta hoitoa 

HUSin mediapalvelu palvelee mediaa ma–to klo 10–16, pe klo 10–15 numerossa 050 427 2875 tai sähköpostitse viestinta@hus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme