HUS

HUSin hallituksen päätökset: vuoden 2024 talousarvion kehys etenee yhtymäkokouksen päätettäväksi

Jaa
HUSin talousarvion valmistelua jatketaan 2 253 miljoonan euron kehyksen pohjalta.

HUS-yhtymän hallitus jatkoi viikko sitten pöydälle jätetyn HUSin talousarviokehyksen käsittelyä. Pöydällä olon aikana kehyksen valmistelua on jatkettu yhdessä Uudenmaan neljän hyvinvointialueen ja Helsingin kaupungin kanssa, jotka rahoittavat HUSin toiminnan; HUS ei saa uudessa sotepe-mallissa suoraa rahoitusta valtiolta.

Hallituksen kokouksessa käydyn keskustelun jälkeen HUS-yhtymän hallitus esittää 15.6.2023 kokoontuvalle yhtymäkokoukselle, että HUSin talousarviovalmistelua jatketaan 2 253 miljoonan euron (2 253 073 000 euron) kehyksen pohjalta. Lisäksi huomioidaan mahdolliset työnjaolliset muutokset HUS-yhtymän ja jäsenten välillä.

Yhtymän hallituksen näkemyksen mukaan tämä talousarviokehys turvaa HUSin sekä lyhyen että pitkän aikavälin toimintaedellytykset.

HUS-yhtymän talousarvion kehyksen esitetään sisältävän hyvinvointialueiden kanssa käytyjen keskustelujen perusteella samat palvelukokonaisuudet kuin vuonna 2023. HUS vastaa erikoissairaanhoidon järjestämisestä Uudellamaalla. Lisäksi HUSille on keskitetty koko Suomen ja Etelä-Suomen yhteistyöalueen monien harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito, kuten elinsiirrot, vaikeiden palovammojen hoito ja vaativa lasten sydänkirurgia.

Yhtymähallituksen esityslistalla ei ollut muita asioita. Kokouksen päätökset julkaistaan pöytäkirjan tarkistamisen jälkeen sivulla https://hus-julkaisu.tweb.fi/ktwebscr/pk_tek_tweb.htm.

Hallituksen kokous pidettiin 15.5.2023. Seuraava kokous pidetään 22.5.2023.

Yhteyshenkilöt

toimitusjohtaja Matti Bergendahl, HUS, yhteydenotot assistentti Kaarina Heikinheimo 050 427 9861 tai sähköpostitse etunimi.sukunimi@hus.fi


talousjohtaja Jari Finnilä, etunimi.sukunimi@hus.fi


Risto Rautava, yhtymähallituksen puheenjohtaja, puh. 040 504 5851

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollinen sairaala on Suomen suurin erikoissairaanhoidon toimija. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme. 

HUSissa saa vuosittain hoitoa lähes 700 000 potilasta. Meillä työskentelee liki 27 000 ammattilaista potilaiden parhaaksi. Vastaamme erikoissairaanhoidon järjestämisestä Uudellamaalla. Lisäksi meille on keskitetty koko Suomen ja Etelä-Suomen yhteistyöalueen monien harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito. 

HUS – Vaikuttavinta hoitoa 

HUSin mediapalvelu palvelee mediaa ma–to klo 10–16, pe klo 10–15 numerossa 050 427 2875 tai sähköpostitse viestinta@hus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme