HUS

HUSin hallitus kävi keskustelun vuoden 2024 talousarvion kehyksestä

Jaa
Hallitus kokoontuu viikon kuluttua ylimääräiseen kokoukseen tekemään päätösesityksen yhtymäkokoukselle.

HUS-yhtymän talousarvion kehyksen esitetään sisältävän hyvinvointialueiden kanssa käytyjen keskustelujen perusteella samat palvelukokonaisuudet kuin vuonna 2023. HUS vastaa erikoissairaanhoidon järjestämisestä Uudellamaalla. Lisäksi HUSille on keskitetty koko Suomen ja Etelä-Suomen yhteistyöalueen monien harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito, kuten elinsiirrot, vaikeiden palovammojen hoito ja vaativa lasten sydänkirurgia.

HUS-yhtymän hallituksen kokouksessa käsiteltiin sen jäsenten (Uudenmaan hyvinvointialueet ja Helsingin kaupunki) ehdotus HUS-yhtymän vuoden 2024 kehykseksi, joka oli 2 183 miljoonaa euroa ollen 32,4 prosenttia valtion kokonaisrahoituksesta.

HUS-yhtymän oma laskelma kehyksestä perustui siihen, että rahoitusosuus valtion kokonaisrahoituksesta säilyisi vuoden 2023 tasolla 33,5 prosentissa ja siten ehdotus oli 2 264 milj. euroa. Laskelmien välinen ero oli 81,2 milj. euroa.

Kokouksessa käydyn keskustelun jälkeen HUS-yhtymän hallitus päätti jättää asia pöydälle. Pöydällä olon aikana talousarviokehyksen valmistelua jatketaan yhdessä Uudenmaan hyvinvointialueiden ja Helsingin kaupungin kanssa. Valmistelun tavoitteena on turvata HUSin sekä lyhyen että pitkän aikavälin toimintaedellytykset mahdollistava talousarviokehys.

Muut asiat yhtymähallitus päätti esityslistan mukaisesti. Kokouksen päätökset julkaistaan pöytäkirjan tarkistamisen jälkeen sivulla https://hus-julkaisu.tweb.fi/ktwebscr/pk_tek_tweb.htm .

HUSin hallituksen kokous pidettiin 8.5.2023. Seuraava ylimääräinen kokous pidetään 15.5.2023 klo 8.00, missä päätetään yhtymähallituksen kehysesityksestä yhtymäkokoukselle.

Yhteyshenkilöt

toimitusjohtaja Matti Bergendahl, HUS, yhteydenotot assistentti Kaarina Heikinheimo 050 427 9861 tai sähköpostitse etunimi.sukunimi@hus.fi


talousjohtaja Jari Finnilä, etunimi.sukunimi@hus.fi


Risto Rautava, yhtymähallituksen puheenjohtaja, puh. 040 504 5851

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollinen sairaala on Suomen suurin erikoissairaanhoidon toimija. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme. 

HUSissa saa vuosittain hoitoa lähes 700 000 potilasta. Meillä työskentelee liki 27 000 ammattilaista potilaiden parhaaksi. Vastaamme erikoissairaanhoidon järjestämisestä Uudellamaalla. Lisäksi meille on keskitetty koko Suomen ja Etelä-Suomen yhteistyöalueen monien harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito. 

HUS – Vaikuttavinta hoitoa 

HUSin mediapalvelu palvelee mediaa ma–to klo 10–16, pe klo 10–15 numerossa 050 427 2875 tai sähköpostitse viestinta@hus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Medicinering med blodförtunnande läkemedel är bra att påbörja snabbare efter en hjärninfarkt hos personer som lider av förmaksflimmer2.6.2023 08:15:13 EEST | Tiedote

En snabbare påbörjad medicinering med blodförtunnande läkemedel än brukligt efter en hjärninfarkt kan minska risken för en ny infarkt hos patienter som lider av förmaksflimmer. HUS medverkade i en internationell multicenterprövning som publicerades i den ansedda medicinska tidskriften New England Journal of Medicine, NEJM.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme