HUS

HUSin hallitus sai katsauksen palveluverkoston selvitykseen

Jaa
HUSin talousjohtajan virka tulee haettavaksi.

Yhtymähallitus päätti talousarvion 2023 käsittelyn yhteydessä, että vuoden 2023 aikana HUSin palveluverkostosta tehdään kokonaisselvitys vaikutusarvioineen. Tavoitteena on selvittää, missä sairaalakampuksilla ja muissa toimipisteissä on mielekästä tuottaa erikoissairaanhoidon eri palveluja. Selvityksessä otetaan huomioon hoidon laatu, taloudellisuus ja palveluiden saavutettavuus. Selvitys tehdään yhteistyössä Uudenmaan hyvinvointialueiden ja Helsingin kaupungin kanssa.

Hallitus päätti julistaa HUS-yhtymän talousjohtajan viran avoimeksi 1.10.2023 alkaen. Talousjohtajan virka on yksi keskeisimmistä tehtävistä HUS-yhtymässä. Hän vastaa muun muassa HUS-yhtymän talousohjauksesta, talousarvion ja taloussuunnitelman sekä tilinpäätöksen laadinnasta, investointien suunnittelusta, rahoitustoiminnasta sekä talouspalveluista. Lisäksi hänen vastuullaan ovat Runkopalvelut sekä Toimitilat- ja kiinteistöt -tulosyksiköiden toiminnan ohjaus ja kehittäminen. Virkaa on määräaikaisesti hoitanut talousjohtaja Jari Finnilä omasta virastaan vapautettuna.

Muut asiat yhtymähallitus päätti esityslistan mukaisesti. Kokouksen päätökset julkaistaan pöytäkirjan tarkistamisen jälkeen sivulla https://hus-julkaisu.tweb.fi/ktwebscr/pk_tek_tweb.htm .

Hallituksen kokous pidettiin 22.5.2023. Seuraava kokous pidetään 19.6.2023. HUSin yhtymäkokous kokoontuu 15.6.2023.

Yhteyshenkilöt

toimitusjohtaja Matti Bergendahl, HUS, yhteydenotot assistentti Kaarina Heikinheimo 050 427 9861 tai sähköpostitse etunimi.sukunimi@hus.fi


Risto Rautava, yhtymähallituksen puheenjohtaja, puh. 040 504 5851

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollinen sairaala on Suomen suurin erikoissairaanhoidon toimija. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme. 

HUSissa saa vuosittain hoitoa lähes 700 000 potilasta. Meillä työskentelee liki 27 000 ammattilaista potilaiden parhaaksi. Vastaamme erikoissairaanhoidon järjestämisestä Uudellamaalla. Lisäksi meille on keskitetty koko Suomen ja Etelä-Suomen yhteistyöalueen monien harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito. 

HUS – Vaikuttavinta hoitoa 

HUSin mediapalvelu palvelee mediaa ma–to klo 10–16, pe klo 10–15 numerossa 050 427 2875 tai sähköpostitse viestinta@hus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Medicinering med blodförtunnande läkemedel är bra att påbörja snabbare efter en hjärninfarkt hos personer som lider av förmaksflimmer2.6.2023 08:15:13 EEST | Tiedote

En snabbare påbörjad medicinering med blodförtunnande läkemedel än brukligt efter en hjärninfarkt kan minska risken för en ny infarkt hos patienter som lider av förmaksflimmer. HUS medverkade i en internationell multicenterprövning som publicerades i den ansedda medicinska tidskriften New England Journal of Medicine, NEJM.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme