HUS

HUSin laboratorio-, röntgen- ja kuvantamispalveluiden osalta palvelujen saatavuus on heikkoa hoitajalakon vuoksi

Jaa

Hoitajajärjestöjen lakon aikana suljetaan merkittävä osa HUSin laboratorio-, röntgen- ja kuvantamistoimipisteistä ja tämän vuoksi auki olevat palvelut ruuhkautuvat. Ruuhkautumisella on vaikutusta myös kiireellisten tutkimusten saatavuuteen.

Tehyn ja SuPerin lakon alkaessa kaikki kiireetön hoito HUSissa joudutaan siirtämään lakon jälkeiseen aikaan. Arkisin pyritään tarjoamaan samat kiireelliset palvelut kuin päivystysaikoina eli esimerkiksi viikonloppuisin, mutta tämäkin on käytössä olevalla hoitohenkilökunnalla hyvin haasteellista ja ruuhkat ovat hyvin todennäköisiä monissa toiminnoissa.

Varattuja laboratorio- ja kuvantamistutkimusten aikoja perutaan torstaista 31.3. lähtien ja potilaille tiedotetaan ajan peruuntumisesta tekstiviestillä tai soittamalla. Potilaita neuvotaan vastaamaan tuntemattomasta numerosta tulevaan puheluun ja kuuntelemaan vastaajaviestit

Lakon alkaessa kaikki kohdunkaulasyövän seulonnan näytteenottoajat peruutetaan. Näistä peruuntuneista ajoista ei kuitenkaan tule erillistä ilmoitusta tekstiviestillä, sähköpostilla tai kirjeellä. Lisätietoa uuden ajan varaamisesta internetsivulla hus.fi/kohdunkaulasyövän-seulonta.

Potilaita, joilla on lähete luuston, keuhkojen tai hampaiston röntgenkuvauksiin, pyydetään hakeutumaan tutkimukseen vasta lakon jälkeen.

”Merkittävä osa laboratorioistamme ja röntgeneistämme on lakon aikana kiinni. Lakko tulee vaikuttamaan myös kiireelliseen hoitoon, kun palvelut ruuhkautuvat. Asiakkaidemme kannattaa varata reilusti aikaa tutkimukseen tullessaan”, kertoo diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen.

Lisätietoa poikkeavasta toiminnastamme HUSin nettisivuilta

HUSin internetsivulle hus.fi/lakko on koottu ohjeita ja tietoa lakon vaikutuksista laboratorioiden, röntgeneiden, kliinisen fysiologian ja neurofysiologian sekä isotooppiyksiköiden toiminnasta. Myös osa koronavirusnäytteenottopisteistä on suljettuna. Sivulta löytyvät tiedot avoinna ja suljettuna olevista yksiköistämme kunnittain tai alueittain.

Lakon aikana sairaaloiden poliklinikoiden näytteenotot on suljettu. Ne palvelevat vain päivystyspotilaita.

Pahoittelemme työtaistelutoimenpiteiden aiheuttamaa häiriötä toiminnassamme.

Lisätietoja medialle: 

HUSin mediapalvelun yhteystiedot 

Yhteyshenkilöt

Lasse Lehtonen, diagnostiikkajohtaja, HUS Diagnostiikkakeskus
050 427 2468, lasse.lehtonen@hus.fi

Kaisa Salmenkivi, toimialajohtaja, HUS Diagnostiikkakeskus
050 427 1912, kaisa.salmenkivi@hus.fi

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme