HUS

HUSin simulaatioviikolla esitellään hätätilanteiden harjoittelua

Jaa

HUSin Akateeminen simulaatiokeskus järjestää 16. - 20. syyskuuta 2019 terveydenhuollon simulaatioviikon, joka on osa kansainvälistä Simulation in Healthcare Week -tapahtumaa. HUSissa järjestettävän simulaatioviikon aikana ammattilaiset sekä kaikki aiheesta kiinnostuneet voivat tutustua simulaatiotoimintaan.

Simulaatiokoulutuksen tarkoituksena on lisätä potilasturvallisuutta. Tosielämässä hätätilanteet ovat harvinaisia, mutta samalla se tarkoittaa, että niistä kertyy hyvin vähän kokemusta. Kun vaikeita tilanteita harjoitellaan simuloimalla, niitä ei tarvitse harjoitella potilailla. Simulaatioharjoituksessa ihmiset pääsevät itse tekemään, ja tekemisen kautta syntyy vahva muistijälki. Säännöllisten harjoitusten myötä luodaan rutiineja todellisia hätätilanteita varten.

Simulaatio-opetus soveltuu kaikenlaisten potilaan hoitoon liittyvien tilanteiden harjoitteluun, esim. elvytys, henkeä uhkaavat allergiset reaktiot eli anafylaksia, synnytyskomplikaatiot, massiivinen verenvuoto, verenmyrkytys, traumapotilaan vastaanottaminen ja ensihoito.

Simulaatioharjoituksissa käytetään todentuntuisia tietokoneohjattuja simulaationukkeja, joilla voidaan harjoitella mitä tahansa hätätilannetta. Riippuen harjoituksesta simulaationukke esimerkiksi synnyttää ”vauvan” tai kärsii onnettomuuden seurauksena vakavista vammoista tai joutuu hätäleikkaukseen.

Henkilökohtaisen oppimisen lisäksi simulaatioharjoitusten avulla on päästy käytännöntasolla kehittämään hyviä toimintamalleja erilaisten hätätilanteiden varalle sairaalassa.

Median edustajat ovat tervetulleita tutustumaan simulaatioihin:

Obstetris-pediatrinen simulaatio: simulaatiossa harjoitellaan synnytyksessä tapahtuvaa hätätilannetta. Miten turvataan äidin ja syntyvän lapsen elintoiminnot ja miten virvoittaa vastasyntynyt lapsi? Simulaation ajankohdat ke 18.9. klo 9–10.30 ja to 19.9. klo 13–14.30, paikka Naistenklinikka. Lisätiedot ja ilmoittautuminen johanna.laitinen@hus.fi.

Laparoskopiasimulaatio: simulaatiossa harjoitellaan vatsaontelon tähystystä. Simulaation ajankohta on pe 20.9. klo 13, paikka Naistenklinikka. Lisätiedot ja ilmoittautuminen johanna.laitinen@hus.fi.

MET-simulaatio: simulaatiossa esitellään, miten MET eli Medical Emergency Team toimii, kun se kutsutaan apuun potilaan yleiskunnon romahdettua sairaalassa. Simulaation ajankohdat ti 17.9, ke 18.9. ja to 19.9. klo 13.30–14.30, paikka Töölön sairaala. Lisätiedot ja ilmoittautuminen laura.arho@hus.fi.

Akateemisessa simulaatiokeskuksessa on avoimet ovet ti 17.9. – to 19.9. klo 8.00–15.30. Paikka: Meilahden tornisairaala, P-kerros. Lisätiedot laura.arho@hus.fi

HUSin Akateeminen Simulaatiokeskus tarjoaa erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon ammattilaisille räätälöityjä simulaatiokoulutuksia. Koulutukset pidetään simulaatiolaboratoriossa tai paikassa, jossa hätätilanne saattaa tapahtua, kuten vuodeosastolla.

HUSin simulaatioviikon mainosvideo
www.simulaatioviikko.fi 
www.hus.fi/akateeminensimulaatiokeskus

HUSin simulaatioviikon mainosvideo

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa yli puoli miljoonaa potilasta. HUSissa työskentelee 25 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

HUSin valtuusto kokoontuu torstaina 12.12.2019 klo 9 / HUS fullmäktige sammanträder torsdagen den 12 december 2019 kl. 910.12.2019 10:07:56 EETTiedote

Arvoisa vastaanottaja, HUS-kuntayhtymän valtuusto pitää kokouksen torstaina 12.12.2019 klo 9. Kokouspaikka on luentosali 1, Biomedicum Helsinki, Haartmaninkatu 8. Valtuuston kokous on avoin ja median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan kokousta paikan päälle. Kokouksen esityslista Terveisin, Paula Isopahkala viestintäjohtaja ----------------------------------------------------------------------------------------- Bästa mottagare, Samkommunen HNS fullmäktige sammanträder torsdagen den 12 december 2019 kl. 9. Platsen är föreläsningssal 1, Biomedicum Helsinki, Haartmansgatan 8. Fullmäktigesammanträdet är en öppen tillställning och representanter för media är välkomna att följa sammanträdet på plats. Föredragningslista Hälsningar, Paula Isopahkala kommunikationsdirektör

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme