HUS

HUSin tarkastuslautakunnan arviointikertomus julkaistu

Jaa

HUSin tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2017 on julkaistu ja se käsitellään valtuustossa 14.6.2018. Arviointikertomus sisältää 19 havaintoa ja suositusta HUSin toiminnan kehittämiseksi.

HUS saavutti valtuuston asettamat taloudelliset tavoitteet, mutta strategisten avaintavoitteiden toteutuminen oli heikkoa. Kehittämiskohteina tarkastuslautakunta kiinnittää huomiota muun muassa siihen, että hoidon arkivaikuttavuuden mittaamista tulee kehittää samoin kuin strategisten läpimurtohankkeiden projektihallintaa. Kustannustehokkuuden perusteella maksetuissa tulospalkkioissa on huomattavaa vaihtelua, asiakaspalautteiden määrä on edelleen alhainen ja apuvälinekeskuksen jonotilanne edellyttää toimenpiteitä.

Tarkastuslautakunnan varapuheenjohtaja Hannu Tuominen haluaa kiinnittää huomiota myös lääkäreiden ja hoitohenkilökunnan työtyytyväisyyteen: ”on merkillepantavaa, että näiden keskeisten henkilöstöryhmien halu suositella HUSia työnantajana on laskenut viime vuosina ja on alhaisempi muihin henkilöstöryhmiin verrattuna. Sote-uudistus kuitenkin toteutuessaan lisännee kilpailua juuri näistä osaajista”.

Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Tiina Larsson korostaa, että HUSissa tapahtui myös paljon positiivista vuonna 2017. Erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon tavoitteista ja toimenpiteistä sovittiin kuntien kanssa ja HUSin strategian toimeenpanon tueksi käynnistettiin kuusi läpimurtohanketta. Terveyskylä.fi-verkkopalvelu laajeni ja sai arvostetun kansainvälisen palkinnon.

Tarkastuslautakunnan lakisääteisenä tehtävänä on arvioida valtuuston asettamien toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden saavuttamista sekä toiminnan tuloksellisuutta ja tarkoituksenmukaisuutta. Tarkastuslautakunta raportoi huomioistaan valtuustolle vuosittain arviointikertomuksessa.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme