HUS-kuntayhtymä

HUS:n hallitus esittää valtuustolle 50 miljoonan euron ylijäämän palautusta

Jaa

HUS:n tammi-huhtikuun 2017 toteutunut tilikauden tulos oli 55,4 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Hallitus päätti esittää valtuustolle, että ylijäämästä palautetaan kesäkuussa jäsenkunnille 50 miljoonaa euroa kuntakohtaisen toteutuneen palvelukäytön mukaisessa suhteessa.

HUS:n alkuvuosi on sujunut hyvin. Lähetteiden määrä kasvoi ja hoidon saatavuus parani. Palvelutuotannon määrä kasvoi edellisestä vuodesta 3,9 % ja ylitti talousarvion sisältämän suunnitelman 4,7 %. Toiminnan määrän talousarvioylityksestä huolimatta toimintakulut alittivat talousarvion 0,1 %. Tuottavuus kasvoi edelliseen vuoteen verrattuna ja hoitoonpääsy lain edellyttämässä ajassa on parantunut alkuvuoden aikana.

Jäsenkuntien erikoissairaanhoidon palvelulaskutus ylitti kuukausikohdennetun talousarvion 45,1 miljoonalla eurolla (8,8 %). Tammi-huhtikuun toteutunut ylijäämä oli 55,4 milj. euroa. Muiden maksajien laskutus alitti talousarvion.

Hallitus esittää 15.6.2017 kokoontuvalle valtuustolle, että alkuvuoden toteutuneesta ylijäämästä palautetaan jäsenkunnille 50 miljoonaa euroa kesäkuussa ja että koko vuoden toteutunut ylijäämä palautetaan jäsenkunnille 2017 tilinpäätöksen laadinnan yhteydessä tammikuussa 2018.

Lasten ja nuorten mielenterveyspalveluiden laadun varmistaminen

HUS:n valtuuston kokouksessa joulukuussa 2016 jätettiin aloite, jossa esitetään toimenpiteisiin ryhtymistä lasten ja nuorten mielenterveyspalvelujen hoitoketjun laadun varmistamiseksi.

Hallitus lähetti aloitteen valmisteltavaksi. Hyks Psykiatrian toimialajohtaja Matti Holi, Hyks Lasten ja nuorten sairauksien toimialajohtaja Jari Petäjä, lastenpsykiatrian linjajohtaja Leena Repokari ja nuorisopsykiatrian linjajohtaja Klaus Ranta ehdottavat kolmea toimenpidettä. Nykyiset lastenpsykiatrian palvelut tulisi tuottaa kaikki yhdessä organisaatiossa. Samoin tulisi menetellä nuorisopsykiatrian osalta. Toiseksi valmistelijat ehdottavat yhteistyön tiivistämistä Uudenmaan ja pääkaupunkiseudun LAPE-hankkeiden välillä. Kolmanneksi he ehdottavat yhteistyön käynnistämistä listaamiensa organisaatiorajat ylittävien kehittämiskohteiden maakunnalliseen kehittämiseksi. Hallitus hyväksyi ehdotukset ja edellyttää, että asioiden valmistelu käynnistetään välittömästi.

Kokouksen tarkastamaton pöytäkirja.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS-kuntayhtymä
HUS-kuntayhtymä
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS-kuntayhtymä

MEDIAKUTSU: Lean sosiaali- ja terveydenhuollossa -taskukirjan julkistamistilaisuus16.3.2018 08:38Tiedote

Tervetuloa Lean sosiaali- ja terveydenhuollossa -taskukirjan julkistamistilaisuuteen perjantaina 23.3. klo 08.20 – 08.50 Biomedicum Helsinki 1, luentosali 1 Haartmaninkatu 8, Helsinki Lean sosiaali- ja terveydenhuollossa -taskukirjassa esitellään lean-lähestymistapa ja erilaisia menetelmiä, joita terveydenhuollon ja sosiaalitoimen ammattilaiset voivat soveltaa toiminnan kehittämiseksi. Kirja on tarkoitettu kaikille sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille avaamaan lean-kehittämisen perusteita, joita on mahdollista syventää kirjallisuuteen tutustumalla ja erilaisissa koulutustilaisuuksissa. Teoksen ovat kirjoittaneet HUS Lean-kehittämisen yksiköstä Jyrki Perttunen, Esko Korhonen, Ritva Jokela ja Henna Korte, ja sen on kustantanut Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri. Kirjasta on otettu 20 000 kappaleen painos. Taskukirjan julkistaminen on osa tilaisuutta, jossa esitellään ensimmäisen HUS:n tuottaman johdon lean-koulutuksen lopputöitä. Kahvitarjoilu klo 8.00. Lisätietoja Ylilääk

Terveyskylään neljä uutta taloa – Diabetes-, Palliatiivinen, Päivystys- ja Vatsatalot avautuivat tänään28.2.2018 12:00Tiedote

Terveyskylä.fi laajenee jälleen, kun Diabetes-, Palliatiivinen, Päivystys- ja Vatsatalot avautuvat. Uudet talot tarjoavat apua äkillisesti ja parantumattomasti sairastuneille sekä diabeetikoille ja vatsan alueen vaivoista kärsiville. Niihin ja jo aiemmin avattuihin Terveyskylän taloihin kehitetään jatkuvasti digitaalisia hoitopolkuja sekä omahoito-ohjelmia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme