HUS

HUS:n hallitus käsitteli vuoden 2018 talousarviota

Jaa

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hallitus käsitteli HUS:n ensi vuoden talousarviota, jossa toimintakulut ovat 2,05 miljardia euroa. Kun siihen lisätään poistot ja rahoituskulut, rahoitettavaa tulee yhteensä 2,17 miljardia euroa. Jäsenkuntien maksuosuudet ovat 1,55 miljardia ja muut tuotot yhteensä 615 miljoonaa euroa.

- Tämä on budjetin iso kuva. Mutta sitten tulee se mikrokuva ja se on jo hankalampi asia. Kun väestö kasvaa ja ikääntyy Uudellamaalla, palveluiden tarve kasvaa ja on monia tärkeitä asioita, joihin tarvitaan lisäresursointia, toimitusjohtaja Aki Lindén sanoi hallituksen kokouksessa.

Palveluiden kasvu aiotaan rahoittaa toiminnan tehostamisella niin, että HUS pääsee kahden prosentin tuottavuustavoitteeseensa. Pääosa tehostamisesta aiotaan tehdä vähentämällä henkilöstökuluja.

Hallitukselle esiteltiin myös taloussuunnitelmaa aina vuoteen 2020 asti. Investointiohjelma jatkuu vielä siitäkin eteenpäin. Suurin osa investoinneista on rakennushankkeita.

Hallitus käsittele ensi vuoden budjettia vielä kaksi kertaa tämän syksyn aikana. Talousarviosta päättää HUS:n valtuusto joulukuussa.

Palvelukeskusyhtiöiden etenemissuunnitelma hyväksyttiin

Hallitukselle esiteltiin uusien palvelukeskusyhtiöiden perustamisen tilannetta. HUS:n valtuusto päätti viime kesäkuussa, että HUS ryhtyy valmistelemaan talous- ja henkilöstöpalvelukeskusyhtiön sekä ICT-yhtiön perustamista.

Tulevan sote-uudistuksen vuoksi Suomeen on perustettu kolme valtakunnallista palvelukeskusta. Tulevat maakunnat on velvoitettu käyttämään näiden palvelukeskusten palveluja. HUS valmistautuu sote-aikaan muun muassa perustamalla nyt omia yhtiöitään.

Tavoitteena on, että yhtiöt pystyisivät aloittamaan toimintansa ensi huhtikuussa. Kun maakunnat aloittavat toimintansa, yhtiöt siirtyvät Uudenmaan maakunnalle.

Hallitus hyväksyi etenemissuunnitelman. Yhtiöiden perustamisesta päätetään joulukuussa.

Pöytäkirja

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme