HUS-kuntayhtymä

HUS:n hallitus käsitteli vuoden 2018 talousarviota

Jaa

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hallitus käsitteli HUS:n ensi vuoden talousarviota, jossa toimintakulut ovat 2,05 miljardia euroa. Kun siihen lisätään poistot ja rahoituskulut, rahoitettavaa tulee yhteensä 2,17 miljardia euroa. Jäsenkuntien maksuosuudet ovat 1,55 miljardia ja muut tuotot yhteensä 615 miljoonaa euroa.

- Tämä on budjetin iso kuva. Mutta sitten tulee se mikrokuva ja se on jo hankalampi asia. Kun väestö kasvaa ja ikääntyy Uudellamaalla, palveluiden tarve kasvaa ja on monia tärkeitä asioita, joihin tarvitaan lisäresursointia, toimitusjohtaja Aki Lindén sanoi hallituksen kokouksessa.

Palveluiden kasvu aiotaan rahoittaa toiminnan tehostamisella niin, että HUS pääsee kahden prosentin tuottavuustavoitteeseensa. Pääosa tehostamisesta aiotaan tehdä vähentämällä henkilöstökuluja.

Hallitukselle esiteltiin myös taloussuunnitelmaa aina vuoteen 2020 asti. Investointiohjelma jatkuu vielä siitäkin eteenpäin. Suurin osa investoinneista on rakennushankkeita.

Hallitus käsittele ensi vuoden budjettia vielä kaksi kertaa tämän syksyn aikana. Talousarviosta päättää HUS:n valtuusto joulukuussa.

Palvelukeskusyhtiöiden etenemissuunnitelma hyväksyttiin

Hallitukselle esiteltiin uusien palvelukeskusyhtiöiden perustamisen tilannetta. HUS:n valtuusto päätti viime kesäkuussa, että HUS ryhtyy valmistelemaan talous- ja henkilöstöpalvelukeskusyhtiön sekä ICT-yhtiön perustamista.

Tulevan sote-uudistuksen vuoksi Suomeen on perustettu kolme valtakunnallista palvelukeskusta. Tulevat maakunnat on velvoitettu käyttämään näiden palvelukeskusten palveluja. HUS valmistautuu sote-aikaan muun muassa perustamalla nyt omia yhtiöitään.

Tavoitteena on, että yhtiöt pystyisivät aloittamaan toimintansa ensi huhtikuussa. Kun maakunnat aloittavat toimintansa, yhtiöt siirtyvät Uudenmaan maakunnalle.

Hallitus hyväksyi etenemissuunnitelman. Yhtiöiden perustamisesta päätetään joulukuussa.

Pöytäkirja

Tietoja julkaisijasta

HUS-kuntayhtymä
HUS-kuntayhtymä
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS-kuntayhtymä

Satavuotiasta Suomea juhlitaan HUS:n sairaaloissa4.12.2017 14:11Tiedote

Sinivalkoisia kahvihetkiä henkilöstölle ja potilaille HUS:ssa järjestetään kaikilla viidellä sairaanhoitoalueella juhlatilaisuudet itsenäisyyspäivän aattona. Lisäksi HUS järjestää sinivalkoisia kahvihetkiä sairaaloissaan ja toimipisteissään. Juhlatilaisuuksiin ja kahvihetkiin ovat tervetulleita henkilökunta ja potilaat. - Isona julkisena organisaationa haluamme omalta osaltamme muistaa satavuotiasta Suomea. Juhlat ja sinivalkoiset kahvihetket kokoavat henkilökuntaa ja potilaita yhteen juhlistamaan isänmaatamme, joka muun muassa tarjoaa meille erinomaiset terveydenhoitopalvelut, sanoo HUS:n hallintoylihoitaja Kaarina Torppa. Meilahden tornisairaala saa ylleen valotaidetta HUS:n sairaaloissa järjestetään juhlaliputus. Tämän lisäksi yksi Suomen tunnetuimmista rakennuksista, Meilahden tornisairaala, saa ylleen valotaidetta hämärän laskeuduttua 5. joulukuuta. Valaistus jatkuu 7.12. klo 9 saakka. Sadan vuoden kehityskaaria videosarjassa HUS ja Helsingin yliopiston lääketieteellinen tiedekunt

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme