HUS

HUS:n seuraava toimitusjohtaja hakuun

Jaa

HUS:n hallitus päätti julistaa hakuun HUS:n seuraavan toimitusjohtajan viran. Asiaa ryhtyy valmistelemaan jo aiemmin perustettu luottamushenkilöistä koostuva toimikunta, joka pohtii haun aikataulua ja muita yksityiskohtia ja tuo ne päätettäväksi hallitukseen.

Virka vapautuu, kun nykyisen toimitusjohtajan Aki Lindénin toimikausi päättyy tämän vuoden lopussa. Lindénin toimikautta päätettiin jo kertaalleen jatkaa vuodella.

Toimitusjohtaja antoi ajankohtaiskatsauksen

Toimitusjohtaja Aki Lindén kertoi hallitukselle ajankohtaisista asioista, joita HUS:ssa on tällä hetkellä meneillään. Ensimmäiseksi hän puhui yhteistyöhankkeista HUS:n alueen kuntien kanssa. Yhteistyö on lähtenyt hyvin käyntiin sekä pienten että suurien kuntien kanssa.

- Mehän olemme olemassa potilaiden hoitoa varten ja sillä puolella on mennyt hyvin alkuvuonna 2018. Pari haastavaa tilannetta on kuitenkin koettu. Liukkaat kelit aiheuttivat ruuhkia Töölön sairaalaan. Myös Meilahden päivystyksen leikkausosastolla oli pari viikkoa sitten ruuhkaa, mutta tämäkin akuutti ongelma on nyt ohi, Lindén sanoi.

Apotti-hanke on loppusuoran alussa. Lindén kertoi, että hanke on aikataulussa ja Apotti otetaan käyttöön Peijaksen sairaalassa loppuvuodesta ja koko HUS:ssa vuoden 2020 alussa.

Lindén kertoi myös Tekesin rahoituksella tehdystä yritysyhteistyöstä, johon on panostanut HUS:n lisäksi toistakymmentä yritystä. Yhteistyö on lähtenyt hyvin käyntiin ja ensimmäinen tutkimushanke on saanut rahoittajilta vihreää valoa.

Atte Meretoja Neurokeskuksen johtoon

Hallitus päätti valita Atte Meretojan Hyksin uuden tulosyksikön, Neurokeskuksen, toimialajohtajaksi. Neurokeskus syntyi, kun Pää- ja kaulakeskus jakaantui vuoden alussa kahteen osaan. Nykyisin Hyksissä on 15 tulosyksikköä.

HUS tutkii henkilöstöasuntojen säätiöimistä

Hallitus päätti jatkaa työskentelyä henkilöstöasuntoja koskevien vaihtoehtojen selvittämiseksi. Vaihtoehdot ovat säätiön perustaminen tai myynti.

Säätiövaihtoehdossa HUS lahjoittaisi sille henkilöstöasuntonsa. Näin voitaisiin turvata henkilökunnan oikeus käyttää asuntoja nykyisillä ehdoilla, vaikka organisaatio muuttuisikin. Tavoitteena on, että säätiö ohjaisi vuokratuotot terveystieteelliseen tutkimukseen.

Myyntivaihtoehdossa yritettäisiin myydä asunnot niiden sijaintipaikkojen kunnille.

Hallitus oli päättänyt aikaisemmin, että tutkitaan vaihtoehtoja sille, miten HUS luopuu henkilöstöasuntojen omistamisesta ennen sote- ja maakuntauudistusta.

Asuntojen arvoksi on arvioitu runsaat sata miljoonaa euroa.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Meddelande angående samband mellan bröstimplantat och anaplastiskt storcellslymfom21.1.2019 15:34Tiedote

De senaste dagarna har nyheterna rapporterat om samband mellan texturerade (skrovliga) bröstimplantat och den sällsynta tumörformen anaplastiskt storcellslymfom (Breast Implant Associated Anaplastic Large Cell Lymphoma, BIA-ALCL). HUS beslutade hösten 2018 att tillsvidare inte operera in texturerade implantat, och även andra sjukvårdsdistrikt har gått in för liknande riktlinjer för vårdpraxis.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme