HUS

HUS:n ympärillä ja sisällä meneillään paljon tärkeitä asioita

Jaa

Toimitusjohtaja Aki Lindén piti Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hallituksen kokouksen alussa tilannekatsauksen. Sekä HUS:n sisällä että sen toimintaympäristössä on meneillään paljon tärkeitä asioita.

Tärkeimpänä asiana oli Suomen hallituksen joulun alla tekemä linjaus, jonka mukaan pakollisia asiakasseteleitä ei käytettäisi erikoissairaanhoidossa aiemmin esitetyssä laajuudessa. Lindén piti linjausta erinomaisena HUS:n kannalta.

- Lisäksi päätettiin muuttaa erikoissairaanhoidon erikoisaloja perusterveydenhuollossa. Meillehän tämä ei ole ollut ongelma, vaan päinvastoin pidämme hyvänä asiana, että erikoislääkäreitä lisätään terveyskeskuksiin, Lindén sanoi hallituksen kokouksessa.

Meneillään olevista hankkeista Lindén nosti Haartmannin ja Malmin päivystysten siirtymisen Helsingin kaupungilta HUS:lle. Siirto on tarkoitus toteuttaa ensi vuoden alussa.

- Tämä on jättimäinen hanke ja se on hoidettava hyvin, Lindén sanoi.

Työolobarometrin tulokset lähes ennallaan

Hallitukselle esiteltiin vuoden 2017 työolobarometria. Yleisesti koko HUS:n tasolla ei tullut suuria muutoksia edelliseen vuoteen verrattuna.

- Esimiesindeksi nytkähti ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen ylöspäin. Meidän tavoitteemme esimiesindeksissä on 3,9 ja pääsimme nyt koko HUS:n tasolla tulokseen 3,66. Kolme yksikköä ylsi tavoitteeseen, henkilöstön kehittämispäällikkö Salla Koivunen sanoi.

Työolobarometrin vastausprosentti oli 67.

HUS:n ja perusterveydenhuollon yhteistyötä kehitetään

Hallitus käsitteli myös HUS:n ja perusterveydenhuollon välisen yhteistyön kehittämistä. Asia oli yksi HUS:n strategisista painopisteistä viime vuonna.

- Kaikkien HUS:n jäsenkuntien kanssa on nyt sovittu tavoitteista. Kiersimme kaikki kunnat läpi. Minusta tämä asia menee määrätietoisesti eteenpäin, HUS:n perusterveydenhuollon yksikön johtaja Tapani Hämäläinen sanoi.

Meneillään on esimerkiksi reaaliaikaisten etäkonsultaatioiden aloittaminen. Tästä asiasta on aloitettu pilotti jo viime vuoden puolella. Lisäksi on käynnistetty lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelma.

Pöytäkirja

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Juha Tuominen valittiin HUSin seuraavaksi toimitusjohtajaksi14.8.2018 13:24Tiedote

Dosentti, sisätautien erikoislääkäri Juha Tuominen, 54, on valittu HUSin toimitusjohtajaksi ensi vuoden alusta alkaen. HUS-kuntayhtymän valtuusto päätti asiasta äänestyksen jälkeen. Tuominen sai 595,1 ääntä ja HUSin hallituksen esittämä Jari Petäjä sai 484,1 ääntä. Petäjä on dosentti, lastentautien ja neonatologian erikoislääkäri ja HUSin Lasten ja nuorten sairauksien toimialajohtaja. Tuominen on nykyisin Terveystalo Oy:n johtava ylilääkäri. Hän siirtyi Terveystaloon vuonna 2009 HUSista, jossa hän toimi useissa eri tehtävissä, muun muassa johtajaylilääkärinä ja tulosyksikön johtajana. Tuominen sai kesäkuussa tasavallan presidentiltä professorin arvonimen. – Minulla on paitsi osaamista, myös rakkautta ja paloa tähän tehtävään, Tuominen sanoi valtuuston kokouksessa. HUSin nykyinen toimitusjohtaja Aki Lindén jää eläkkeelle 1.1.2019. Lindén on toiminut HUSin toimitusjohtajana vuodesta 2010. Hän seurasi tarkasti seuraajansa valintaprosessia: – Valtuutettujen keskuudessa yleisen näkemyksen m

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme