HUS

HUS:ssa asennetuissa sydämentahdistimissa tietoturvariski teoreettinen

Jaa

Yhdysvaltalainen lääkeviranomainen FDA on varoittanut tietoturvahaavoittuvuuksista Abbottin, aiemmin St. Jude Medicalin sydämentahdistimissa. HUS:ssa on käytössä St. Jude Medicalin sydämentahdistimia ja niitä on asennettu noin tuhannelle potilaalle.

HUS:ssa on käytetty tahdistinhoidossa radiotaajuusteknologiaa (RF-teknologiaa) käyttäviä tahdistinlaitteita jo 5 - 6 vuoden ajan.

- HUS:ssa tai muualla maailmalla ei ole näinä vuosina raportoitu yhtään tilannetta, jossa RF-teknologia olisi aiheuttanut vaaratilanteen potilaan tahdistinhoidon turvallisuuteen. Riski siihen on teoreettinen, HYKS Sydän- ja keuhkokeskuksen toimialajohtaja Antti Vento sanoo.

Kaikilla HUS:n käyttämillä tahdistinlaitevalmistajilla on käytössä RF-teknologia. Se mahdollistaa tahdistimen ja sen lähellä olevan (< 5 m) ohjelmointilaitteen tai etäseurantalähettimen välille hetkellisen langattoman yhteyden. Kyberturvallisuuden noustua esille kaikki laitevalmistajat ovat kiinnittäneet asiaan huomiota ja ovat jatkuvasti parantaneet tahdistinlaitteiden turvatoimintoja.

HUS:n potilaiden tahdistinlaitteiden turvatoimintojen päivitys tapahtuu tavanomaisen tahdistinseurannan yhteydessä. Mihinkään erityistoimiin ei ole tarvetta.

Lisätietoja:

Antti Vento, toimialajohtaja
HYKS Sydän- ja keuhkokeskus
puh. 09 471 72200
antti.vento@hus.fi,

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

HUSin valtuusto kokoontuu torstaina 14.6. klo 913.6.2018 13:07Tiedote

Arvoisa vastaanottaja, HUS-kuntayhtymän valtuusto kokoontuu huomenna torstaina 14.6. klo 9 osoitteessa Biomedicum Helsinki 1, luentosali 2, Haartmaninkatu 8, P-kerros. Kokous on avoin ja median edustajat ovat tervetulleita paikalle. Valtuuston kokouksen jälkeen HUSin hallitus pitää oman kokouksensa klo 13 HUSin hallintokeskuksessa, Stenbäckinkatu 9. valtuuston esityslista hallituksen esityslista Terveisin Johanna Saukkomaa viestintäjohtaja

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme