Vaasan kaupunki - Vasa stad

Huvilatie muutetaan pyöräkaduksi – katuosuuksia suljetaan töiden ajaksi

Jaa

Isolahden Huvilatie muutetaan kesän ja syksyn aikana pyöräkaduksi, jolla liikutaan pyöräilyn ehdoilla. Töiden aikana tie suljetaan saneerattavalta osuudelta ja liikenne ohjataan vaihtoehtoista reittiä. Työt alkoivat tällä viikolla ja niiden on määrä valmistua 14.10. mennessä.

Kuva: Ilari Rautiainen
Kuva: Ilari Rautiainen

Työt alkavat Alskatintien päästä ja etenevät kohti Gerbyn rantatietä. Kadulla oleva kaivanto on kerrallaan noin 10-15 metriä pitkä ja alueella liikkuu töiden aikana paljon maanrakennuskoneita. Tästä johtuen Huvilatie suljetaan saneerattavalta osuudelta ja liikenne ohjataan vaihtoehtoista reittiä.

Huvilatien saneeraus liittyy Gerbyn kävelyn ja pyöräilyn laatukäytävän rakentamiseen ja se mahdollistaa entistä sujuvamman ja nopeamman pyöräilyn Gerbyn sekä keskustan välillä.

Pyöräkatu on uusi katutyyppi, jolla on oma liikennemerkkinsä ja jolla liikutaan pyöräilyn ehdoilla. Pyöräkadulla saa ajaa autolla, mutta pyöräilijöille on annettava esteetön kulku ja vauhti on sovitettava pyöräilijöiden tahtiin. Jalankulkijoille on pyöräkadulla oma jalkakäytävänsä niillä kohdin, kuin se on mahdollista.

 

Yhteyshenkilöt

Liikennejärjestelypäällikkö Jori Löfbacka, puh. 040 354 3494, jori.lofbacka@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Ilari Rautiainen
Kuva: Ilari Rautiainen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme