HUS

Huvudstadsregionen övergick till coronavirusepidemins fas för samhällsspridning, övriga Nyland fortfarande i accelerationsfasen

Dela

Vid mötet för Nylands regionala samordningsgrupp konstaterades 3.8.2021 att Helsingfors, Esbo, Vanda och Grankulla uppfyller kriterierna för coronavirusepidemins fas för samhällsspridning. I de övriga kommunerna i Nyland har epidemiläget försämrats, men det är bättre än i huvudstadsregionen. De befinner sig fortfarande i accelerationsfasen.

”Antalet coronavirusmittor har ökat i hela regionen, men i huvudstadsregionen är situationen klart sämre än i de övriga kommunerna i området. Därför ansågs det att hela området inte befinner sig i fasen för samhällsspridning. Situationen i kommunerna utanför huvudstadsregionen granskas vid behov snabbt på nytt", berättar tf. chefsöverläkare Teppo Heikkilä på HUS, som fungerat som ordförande på Nylands regionala sammanträde.

Huvudstadsregionens koordinationsgrupp för corona har i dag vid sitt sammanträde behandlat de begränsningar och rekommendationer som ska införas i fasen för samhällsspridning (på finska).

I Nylands regionala samordningsgrupp godkändes att huvudstadsregionens rekommendationer och begränsningar kommer att gälla hela Nyland, med undantag för framtida beslut av Regionförvaltningsverket i Södra Finland. Nylands regionala samordningsgrupp rekommenderar Regionförvaltningsverket att skärpa sitt beslut enligt 58 § i lagen om smittsamma sjukdomar (ordnande av offentliga tillställningar) i enlighet med fasen för samhällsspridning och att fatta ett beslut enligt 58 d § (hållande av faktiska avstånd i offentliga lokaler) endast i fråga om de kommuner i huvudstadsregionen som övergår till fasen för samhällsspridning.

Aktuella regionala rekommendationer och begränsningar finns på webbplatsen. 

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum