Vaasan kaupunki - Vasa stad

Hylätyt polkupyörät kerätään pois keskusta-alueelta

Jaa

Vaasan keskustaan on vuosien aikana kerääntynyt suuria määriä hylättyjä polkupyöriä sekä niin sanottuja romupolkupyöriä. Vaasan nuorisovaltuusto kiinnitti ongelmaan huomiota viime keväänä ja kuntatekniikka ryhtyy nyt toimenpiteisiin pyörien siirtämistä varten.

Kuva: Mona-Maria Sandström
Kuva: Mona-Maria Sandström

Nuorisovaltuusto esitti tekniselle lautakunnalle osoittamassaan aloitteessa, että hylätyt polkupyörät siistitään pois katukuvasta kaupunkilaisten viihtyvyyden parantamiseksi.

Ensimmäisenä toimenpiteenä pysäköinnintarkastajat kehottavat kirjallisella siirtokehotuksella polkupyörien omistajia tai haltijoita siirtämään pyöriään sopivaan paikkaan tai hävittämään ne sillä uhalla, että se tehdään kaupungin toimesta korvausta vastaan.

Siirtokehotukset kiinnitetään polkupyöriin. Mikäli omistaja tai haltija ei ole kahden viikon kuluessa siirtokehotuksesta hakenut polkupyörää, kuntatekniikka suorittaa varastosiirron. Varastosiirrosta tehdään kirjallinen päätös, johon saa vaatia oikaisua.

Polkupyörien siirtäminen perustuu ajoneuvojen siirtämisestä annettuun lakiin. Lisätietoa antaa Pysäköinninvalvonta.

Kuvat

Kuva: Mona-Maria Sandström
Kuva: Mona-Maria Sandström
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Tillgänglighetsmärket är ett tecken på att likabehandling beaktas och främjas – ansök om märket hos Rådet för personer med funktionsnedsättning17.5.2021 09:29:29 EEST | Tiedote

Rådet för personer med funktionsnedsättning i Vasa har sedan år 2015 utmanat olika affärer samt andra organisationer som fungerar i offentliga utrymmen att främja tillgänglighet och jämlikhet genom att bevilja dem tillgänglighetsmärken som tecken på beaktande och främjande av tillgänglighet. Tillgänglighetsmärket förnyades i fjol för att fira tillgänglighetsdagen. Ett märke i enlighet med den nya framtoningen kan man ansöka om hos Rådet för personer med funktionsnedsättning.

Esteettömyystunnus on merkki yhdenvertaisuuden huomioimisesta ja edistämisestä – hae tunnusta Vammaisneuvostolta17.5.2021 09:29:07 EEST | Tiedote

Vaasan Vammaisneuvosto on vuodesta 2015 lähtien haastanut erilaiset liikkeet ja julkisissa tiloissa toimivat organisaatiot edistämään esteettömyyttä ja yhdenvertaisuutta myöntämällä niille esteettömyystunnuksia merkiksi esteettömyyden huomioimisesta ja edistämisestä. Esteettömyystunnus uudistettiin viime vuonna esteettömyyspäivän kunniaksi. Uuden ilmeen mukaista tunnusta voi hakea Vammaisneuvostolta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme