Päivittäistavarakauppa ry

Hyödynnä laajoja aukioloaikoja pääsiäisen ruokaostoksilla

Jaa

Päivittäistavarakaupan yritykset kehottavat kuluttajia tekemään pääsiäisen ruokaostokset ajoissa. Näin voidaan välttää pahimpia ruuhkia ja varmistaa turvallinen asiointi myös pääsiäispyhien aikaan.

Päivittäistavarakaupat ovat valmistautuneet vilkkaaseen pääsiäissesonkiin ja kehottavat myös kuluttajia varautumaan ostosten tekoon ajoissa. Kannattaa hyödyntää kauppojen laajoja aukioloaikoja ja suunnata ostoksille heti alkuviikosta tai hiljaisempina vuorokauden aikoina. Jotkut myymälät palvelevat pääsiäisen alla jopa ympäri vuorokauden.

Myös verkkokauppaa kannattaa hyödyntää mahdollisuuksien mukaan. Suuren kysynnän takia verkkokaupan tilaukset on hyvä tehdä vaikka saman tien.

- Päivittäistavarakauppa on koronapandemian alusta alkaen tehnyt useita asiakkaiden ja henkilöstön turvallisuutta parantavia toimia. Kaupassa on turvallista asioida. Muistetaan kuitenkin suunnitella ostosreissut etukäteen ja noudatetaan turvallisen asioinnin ohjeita, kehottaa Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto.

Turvallisen asioinnin ohjeet kaupan asiakkaille

  • Älä asioi myymälässä sairaana tai edes oireettomana karanteenissa
  • Käytä kasvomaskia
  • Huolehdi hyvästä käsi-, yskimis- ja aivastushygieniasta
  • Pidä yli kahden metrin turvaväli toisiin ihmisiin
  • Asioi myymälässä suunnitelmallisesti ja mahdollisimman pienellä seurueella, mieluummin yksin 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Päivittäistavarakauppa ry
Päivittäistavarakauppa ry
Eteläranta 10
00131 Helsinki

https://www.pty.fi

Päivittäistavarakauppa ry (PTY) on päivittäistavara- ja tavaratalokaupan sekä foodservice-tukkukaupan edunvalvoja elinkeinopoliittisessa päätöksenteossa. Alan yritykset työllistävät suoraan ja välillisesti yli 80 000 henkilöä ja investoivat Suomeen satoja miljoonia euroja vuosittain. Vuonna 2020 päivittäistavaroiden myynti oli 20,2 miljardia euroa.

PTY:n jäsenet ovat Heinon Tukku Oy, Kesko Oyj, K-kauppiasliitto ry, Lidl Suomi Ky, Minimani Yhtiöt Oy, M Itsenäiset Kauppiaat Oy, R-kioski Oy, Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK, Suomen Palvelutukkurit Oy, Tokmanni-konserni ja Wihuri Oy.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Päivittäistavarakauppa ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme