Suomen Hypoteekkiyhdistys ja Suomen AsuntoHypoPankki Oy

Hypon Asuntomarkkinakatsaus pureutuu nuorten asumiseen

Jaa

Hypo julkistaa vuoden neljännen asuntomarkkinakatsauksensa 4/2017 perjantaina 17. marraskuuta 2017 kello 8.00

Ensiasunnon ostajien määrä on romahtanut ja selitys on se, että nuoret eivät uskalla tai kykene astumaan omistusasuntopolun ensimmäiselle askelmalle. Nuorten liikkeet asuntomarkkinoilla öljyävät kuitenkin asuntokauppaketjuja ja kertovat koruttomasti kaupungin tulevaisuudesta ja asuntomarkkinoiden tilasta.

Mitkä kaupungit ovat voittajien leirissä, kun nuoret muuttavat ja hakevat asuntoja? Miten hinnat kehittyvät? Syitä ja seurauksia Hypon Asuntomarkkinakatsauksessa ensi perjantaina.

Suomen Hypoteekkiyhdistys & Suomen AsuntoHypoPankki Oy

Juhana Brotherus
pääekonomisti
puhelin (09) 228 361 tai 050 3849 479

Juha Lappalainen
viestintäasiantuntija
puhelin 0400 961 087

Suomen Hypoteekkiyhdistys on Suomen vanhin valtakunnallinen ja yksityinen luottolaitos, perustettu 1860. Hypo-konserni on kaikista pankki- ja vakuutusyhtiöistä riippumaton, jäsentensä omistama keskinäinen yhtiö, joka on erikoistunut toiminnassaan pelkästään asuntorahoitukseen. Konserniin kuuluu myös vuonna 2002 perustettu talletuspankki, Suomen AsuntoHypoPankki Oy.

Osavuosikatsauksen 1.1.–30.9.2017 mukaan Hypo-konsernin tase oli 2,6 miljardia euroa, ydinvakavaraisuus 13,0 %, luottokanta 2,1 miljardia euroa, talletukset 1,3 miljardia euroa, järjestämättömät luotot 0,13 % ja liikevoitto 4,9 miljoonaa euroa. Asiakkaita konsernilla on yli 28 000.

Tietoja julkaisijasta

Suomen Hypoteekkiyhdistys ja Suomen AsuntoHypoPankki Oy
Suomen Hypoteekkiyhdistys ja Suomen AsuntoHypoPankki Oy
Yrjönkatu 9 A
00101 HELSINKI

09 228 361http://www.hypo.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Hypoteekkiyhdistys ja Suomen AsuntoHypoPankki Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme