Suomen Hypoteekkiyhdistys ja Suomen AsuntoHypoPankki Oy

Hypon Talouskatsaus: Suomi kääntyy Pohjolan sairaasta miehestä kuluvan vuoden kasvutähdeksi

Jaa

Kova kasvu kolmen prosentin vauhdilla siivittää Suomi 100 -juhlavuotta. Alkuvuonna yllätti ensin kuluttajien kova luottamus ja sitten talouskasvun yltyminen yli kolmen prosentin vauhtiin. Kuluttajien kutina osui oikeaan ja tänä vuonna taloutta virkistävät liki kaikki pääerät ja päätoimialat. Suomi kääntyy Pohjolan sairaasta vanhasta miehestä kuluvan vuoden kasvutähdeksi. Tilanne on valoisin vuosikausiin.

Nousua nähdään niin kotimarkkinoiden kulutuksessa ja investoinneissa kuin ulkomaan viennin vireydessäkin. Kaikki päätoimialat puskevat plussalle, eikä talous ole yhden kortin varassa. Raju rakentaminen tukee kasvua kaupungistumisen edetessä.

Vienti ottaa vastuuta kasvusta Venäjän vetäessä, globaalin kysynnän kasvaessa ja kikyn kohentaessa kilpailukykyä. Huolta aiheuttaa vientipaletin sisältö: korkean teknologian tuotteet puuttuvat. Hatarammin tilastoitu ja uutisoitu palveluvienti voi tosin yllättää myönteisyydellään.

Ristiriitaista on se, että kasvusta huolimatta työttömyys ei näytä vielä helpottavan. Selitys löytyy siitä, että heikkojen vuosien aikana osa kansalaisista vetäytyi työmarkkinoiden ulkopuolelle, mutta he palaavat nyt, kun töitä on enemmän tarjolla.

Suomen Hypoteekkiyhdistys & Suomen AsuntoHypoPankki Oy

Juhana Brotherus
pääekonomisti
puhelin (09) 228 361 tai 050 3849 479

Juha Lappalainen
viestintäasiantuntija
puhelin 0400 961 087

Suomen Hypoteekkiyhdistys on Suomen vanhin valtakunnallinen ja yksityinen luottolaitos, perustettu 1860. Hypo-konserni on kaikista pankki- ja vakuutusyhtiöistä riippumaton, jäsentensä omistama keskinäinen yhtiö, joka toiminnassaan on erikoistunut pelkästään asuntorahoitukseen. Konserniin kuuluu myös vuonna 2002 perustettu talletuspankki, Suomen AsuntoHypoPankki Oy.

Osavuosikatsauksen 1.1.–31.03.2017 mukaan Hypo-konsernin tase oli 2,4 miljardia euroa, ydinvakavaraisuus 13,2 %, luottokanta 1,9 miljardia euroa, talletukset 1,4 miljardia euroa, järjestämättömät luotot 0,12 % ja liikevoitto 1,0 miljoonaa euroa. Asiakkaita konsernilla on yli 27 000.

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Suomen Hypoteekkiyhdistys ja Suomen AsuntoHypoPankki Oy
Suomen Hypoteekkiyhdistys ja Suomen AsuntoHypoPankki Oy
Yrjönkatu 9 A
00101 HELSINKI

09 228 361http://www.hypo.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Hypoteekkiyhdistys ja Suomen AsuntoHypoPankki Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme