Vaasan kaupunki - Vasa stad

Hyppää ilmaiseksi bussin kyytiin – Auton vapaapäivä huipentaa perjantaina alkavan Liikkujan viikon

Jaa

Euroopan liikkujan viikkoa vietetään tuttuun tapaan syyskuussa 16.-22.9. Viikko huipentuu Auton vapaapäivään torstaina 22.9., jolloin tarjoamme ilmaiset bussimatkat Vaasan ja Mustasaaren uudistuneella joukkoliikenne Liftillä. Tarjous koskee kaikki Liftin linjoja palvelubusseja lukuun ottamatta.

Kuva: Mikael Matikainen
Kuva: Mikael Matikainen

Auton vapaapäivänä Lifti-bussit ovat veloituksetta asukkaiden käytössä koko päivän aamusta iltaan, mukaan lukien seudulliset linjat Norrvallaan ja Maalahteen.

– Haluamme kannustaa kaikkia kestävään liikkumiseen ja käyttämään paikallisbusseja pienellä kynnyksellä. Nyt onkin hieno mahdollisuus tutustua uudistuneen Liftin aikatauluihin ja reitteihin, joukkoliikenneasiantuntija Anastassia Backlund kertoo.

– Bussilla matkustaminen on myös ekoteko, joten toivottavasti yhä useammat kokevat bussin varteenotettavaksi vaihtoehdoksi omalle autolle.

Mini-Lifti -yhteiskäyttöautot ilmaiseksi nopeimmille – osallistu myös nimikilpailuun

Paikallisbussien lisäksi kaksi Mini-Lifti -yhteiskäyttöautoa vapautetaan ilmaiskäyttöön tiistaina 20.9. klo 7-18 väliseksi ajaksi. Autot ovat varattavissa ilmaiseksi 20.9. klo 00.01 alkaen yhteiskäyttöoperaattori Omagon sovelluksen kautta. Ilmaisjakson aikana autoja ei pysty varaamaan seuraaville päiville.

– Varausaika on rajoitettu maksimissaan yhteen tuntiin, jotta mahdollisimman moni ehtii testata autoa päivän aikana. Kannattaa toimia nopeasti, sillä autoja riittää vain nopeimmille, projektipäällikkö Tomi Paalosmaa sanoo.

Mini-Lifti -yhteiskäyttöautoille haetaan myös ytimekkäitä ja tarttuvia nimiä, jotka helpottavat autojen yksilöimistä ja vuokrausta.

Nimiä voi ehdottaa Mini-Liftin nettisivuilta löytyvän lomakkeen kautta. Lomake suljetaan torstaina 22.9. klo 12, jonka jälkeen raati valitsee tulleista nimiehdotuksista kolme sopivinta, jotka teipataan autojen kylkeen.

Kaikkien nimiä ehdottaneiden kesken arvotaan yksi yhteiskäyttöauto ilmaiseksi käyttöön koko viikonlopuksi. Lisäksi vastanneiden kesken arvotaan kolme ilmaiskoodia, jolla auton saa käyttöönsä kahden tunnin ajaksi.

Pienillä muutoksilla isoja säästöjä

Euroopan liikkujan viikolla kannustetaan ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan. Viikon aikana eurooppalaiset kaupungit ja kunnat järjestävät tapahtumia ja edistävät omilla toimillaan fiksua liikkumista.

Jo pienillä muutoksilla liikkumistavoissa voi saada aikaan isoja säästöjä. Kävely, pyöräily ja joukkoliikenne ovat paitsi edullisempia vaihtoehtoja kuin autoilu, myös ympäristöystävällisiä liikkumisvaihtoehtoja, joita suosimalla voi vähentää polttoaineiden kulutusta.

– Suomessa liikutaan edelleen selvästi eniten henkilöautolla, myös muutaman kilometrin matkoja. Osan yksin omalla autolla tehdyistä matkoista pystyy etenkin kaupungeissa helposti korvaamaan kestävillä kulkumuodoilla, kun matkat suunnittelee ja ketjuttaa etukäteen, kehottaa erityisasiantuntija Michaela Sannholm Liikenne- ja viestintävirasto Traficomista.

Yhteyshenkilöt

Joukkoliikenneasiantuntija Anastassia Backlund, 040 578 8499, anastassia.backlund@vaasa.fi
Projektipäällikkö Tomi Paalosmaa, 050 505 1869, tomi.paalosmaa@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Mikael Matikainen
Kuva: Mikael Matikainen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasalaiset äänestivät – 5000 eurolla leluja päiväkoteihin2.10.2022 15:17:21 EEST | Tiedote

Vaasan osallistuvan budjetoinnin kohteeksi on valittu tänä vuonna lelut päiväkoteihin. Vaasalaiset saivat ehdottaa kohteita 5000 euron käytölle elokuussa ja syyskuussa 10 ehdotusta olivat äänestettävänä verkossa. Voittanut idea keräsi 392 ääntä. Yhteensä ääniä annettiin upeat 1195 kappaletta. Voitto toimii myös syntymäpäivälahjana vaasalaisille, sillä tänään 2. lokakuuta Vaasa täyttää 416 vuotta.

Vasaborna röstade – 5 000 euro används till att köpa leksaker till daghem2.10.2022 15:17:17 EEST | Tiedote

I år ska anslaget inom den inkluderande budgeteringen i Vasa användas till att köpa leksaker till daghem. Vasaborna fick i augusti komma med förslag på hur anslaget på 5 000 euro ska användas och i september fick man rösta för sin favorit bland 10 utvalda förslag på nätet. Den vinnande idén fick 392 röster. Sammanlagt gavs det fantastiska 1 195 röster. Det vinnande förslaget är också något av en födelsedagspresent till stadsborna, för Vasa fyller 416 år idag den 2 oktober.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme