Basam Books

Hyvä hengittäminen on kaikkien ulottuvilla

Jaa

Koronaviruksen rankemman muodon sairastaneet ovat kertoneet, miten aiemmin opituista hengitysharjoituksista on ollut hyötyä. Malla Rautaparran Hyvän hengityksen anatomia (Basam Books 2019) antaa eväät hyvään hengittämiseen.

Hengitys on suurimmaksi osaksi automaattista, mutta sitä voi oppia säätelemään tahdonalaisesti. Koska hengitämme joka tapauksessa, miksi emme ottaisi hengittämistä myös välineeksi, jota voi käyttää tietoisesti hyväksi.

Hengitystä säätelemällä voimme vaikuttaa autonomiseen hermostoomme, joka aktivoi parasympaattisen hermoston toimintaa ja levollistaa koko elimistöämme. - Hengitysharjoitus on kuin rauhoittava lääke. Se auttaa monissa tilanteissa, parantaa unen laatua, lievittää ahdistusta, rauhoittaa sydäntä, luettelee Hyvän hengityksen anatomian kirjoittanut Malla Rautaparta.

Hyvän hengityksen harjoittaminen vahvistaa hengityslihaksia. Se opettaa hienosäätöä, sekä syventämään että hidastamaan hengitystä. Vahvat hengityslihakset liikuttavat keuhkoja paremmin kuin heikot. - Vahvoilla hengityslihaksilla voit myös paremmin säädellä hengityksen rytmiä, hidastaa sitä, rauhoittaa oloa. Kun sisäänhengitys syvenee ja uloshengitys hidastuu, olo helpottuu, Rautaparta totetaa.

Hengitystekniikoista on hyötyä hengitysairauksissa. - Koronaviruksen rankemman muodon sairastaneet ovat kertoneet, miten aiemmin opituista hengitysharjoituksista on ollut hyötyä. Epätietoisuus tulevasta, huoli terveydestä on myös hengityksen asia. Hyvällä hengittämisellä voi loiventaa huolta, helpottaa ahdistusta.

Kirjailijasta:

Malla Rautaparta on joogaopettaja, neurologian fysioterapeutti, kulttuuriantropologi, tietokirjailija ja Manipura-joogastudion perustaja. Hän on kehittänyt ja ohjannut raskausjoogaa yli 20 vuoden ajan. Malla tutkii kehollisuutta mm. joogaopettaja Vanda Scaravellin ja buddhalaisen kehomeditaatio-opettajan Will Johnsonin viitoittamilla poluilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Arvostelukappaleet, haastattelupyynnöt:
Pike Hilakari
pike@basambooks.fi

Myynti:
Jarkko Mali
jarkko@basambooks.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Basam Books
Basam Books
Meritullinkatu 21
00170 HELSINKI

040 500 8695, asiakaspalvelu@basambooks.fihttps://basambooks.fi

Helsinkiläinen erikoiskustantamo Basam Books on palannut juurilleen filosofian, kaunokirjallisten klassikkojen, runojen ja suurten hahmojen elämäkertojen pariin. Vanha kunnon Basam Books jatkaa tutulla laadusta tinkimättömällä linjallaan ja kustantamon puikkoihin on palannut yli 20 vuotta alalla toiminut kustannusjohtaja Batu Samaletdin. Jatkossa kustannusohjelmaamme kuuluvat vahvasti myös äänikirjat, tavoitteena on tuoda kaikki Basam Booksin mestariteokset kuunneltavaksi myös äänikirjoina!

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Basam Books

Kovalla kädellä - psykologinen jännäri vallan väärinkäytössä läheisissä ihmissuhteissa26.5.2020 14:07:26 EESTTiedote

Liisa Näsin Kovalla kädellä (Basam Books 2020) on psykologinen jännäri, jonka teemana on vallan väärinkäyttö läheisissä ihmissuhteissa. Väkivalta ei katso sukupuolta: hakkaaja voi olla kuka tahansa, hakattu voi olla kuka tahansa. Mikä saa ihmisen alistumaan henkiselle, taloudelliselle ja fyysiselle väkivallalle? Miksi tappaminen on joillekin helpompaa kuin tapaaminen?

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme