Suomen Punainen Risti SPR

Hyvä Joulumieli -keräys ilahdutti kymmeniä tuhansia vähävaraisia lapsia vanhempineen

Jaa
Hyvä Joulumieli -ruokalahjakortit on jaettu vähävaraisille lapsiperheille eri puolilla Suomea. Keräyksen onnistuminen kertoo auttamisen halusta myös vaikeina aikoina.
Kuva: Ville Salminen / Suomen Punainen Risti
Kuva: Ville Salminen / Suomen Punainen Risti

Suomen Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton järjestämä Hyvä Joulumieli -keräys on ilahduttanut 21 000 vähävaraista lapsiperhettä 70 euron ruokalahjakorteilla. Lahjakortit on viety perille yhteistyössä esimerkiksi neuvoloiden, sosiaalityön ja diakoniatyön ammattilaisten kanssa.

– Hyvin mennyt keräys kertoo siitä, että vaikeat ajat saavat ihmiset näkemään avun tarpeen ympärillään. Olemme kiitollisia siitä, että niin moni on halunnut auttaa itselleen tuntematonta perhettä. Monissa kodeissa taloudelliset vaikeudet alkavat tuntua juuri nyt, kun suuret sähkölaskut tulevat maksettaviksi, ja joulun ajan ylimääräiset menot aiheuttavat huolta pärjäämisestä, toteaa Suomen Punaisen Ristin sosiaalisen hyvinvoinnin koordinaattori Maaret Alaranta.

Elinkustannusten voimakas nousu on lisännyt lapsiperheköyhyyttä voimakkaasti. Useampi kuin joka kymmenes lapsi elää vähävaraisessa perheessä. Erityisen vaikea tilanne on yksinhuoltajien perheissä ja kodeissa, joissa on työttömyyttä. Entistä useammin huoltajan määräaikaiset tai osa-aikaiset työt eivät riitä välttämättömiin menoihin.

Ruokalahjakortit viety perille laajan yhteistyöverkoston avulla

Hyvä Joulumieli -keräykseen on osallistunut sekä yksityishenkilöitä että yrityksiä, joista monille osallistuminen on muodostunut perinteeksi. Tänä vuonna Hyvä Joulumieli -keräys järjestettiin jo 26. kerran.

– Haluamme kiittää lämpimästi kaikkia lahjoittajia, vapaaehtoisia ja laajaa yhteistyöverkostoamme. Neuvoloiden, sosiaalitoimen, kuntien maahanmuuttotyön ja seurakuntien diakoniatyön apu perheiden löytämiseksi on ollut tärkeää varsinkin tänä vuonna, kun apua tarvitsevien lasten määrä on entistä suurempi, Alaranta kiittää.

Hyvä Joulumieli -kampanja käynnistyi 17. marraskuuta, ja se järjestettiin yhteistyössä Ylen kanssa. Keräyksen kumppaneina toimivat S-ryhmän ruokakaupat, Lidl ja K-ruokakaupat. Vuosien varrella Hyvä Joulumieli -lahjoituksilla on jaettu kotimaan vähävaraisille lapsiperheille yhteensä 358 500 ruokalahjakorttia.

Lisätiedot:
Sosiaalisen hyvinvoinnin koordinaattori Maaret Alaranta, Suomen Punainen Risti, maaret.alaranta@punainenristi.fi, p. 040 358 3257

Viestinnän asiantuntija Sari Häkkinen, Suomen Punainen Risti, sari.hakkinen@punainenristi.fi, p. 040 664 3236

hyvajoulumieli.fi

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Ville Salminen / Suomen Punainen Risti
Kuva: Ville Salminen / Suomen Punainen Risti
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme