Suomen Vuokranantajat ry

Hyvään vuokratapaan ei kuulu viranomaissäädöksiä kiertävät ”lisävuokrasopimukset”

Jaa

Kansanedustaja Kari Uotila on tehnyt kirjallisen kysymyksen vuokralaisten oikeuksista ja laittomista lisävuokrasopimuksista. Toimintatapa ei kestä päivänvaloa. Hyvään vuokrasuhteeseen kuuluu, että vuokrasopimus on laadittu reilusti ja avoimesti molempien osapuolien kannalta eikä siihen kuulu salaisia ”pöytälaatikkosopimuksia”.

"Hyvää vuokratapaa pitää noudattaa ja ylivoimainen enemmistö vuokranantajista näin toimiikin. Ilmiö on valitettava, mutta hyvin marginaalinen", sanoo Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanerva.

Suomen vuokramarkkinat toimivat hyvin verrattuna esimerkiksi Ruotsin vastaaviin, jossa pimeät vuokramarkkinat johtuvat erityisesti vuokrasääntelystä johtuvasta tarjonnan niukkuudesta.

"Vuokrien sääntely olisi siis väärä tapa vastata tähän ongelmaan, koska se vain pahentaisi tilannetta", perustelee Koro-Kanerva.

"Jos vuokrataso tuollaisen lisäsopimuksen myötä muodostuu selkeästi alueen käypää vuokratasoa korkeammaksi, on toimintatavalla mahdollisesti yritetty kiertää toimeentulotuen enimmäisasumismenojen ylärajaa", tuomitsee Koro-Kanerva.

Suomen Vuokranantajat ja Vuokralaiset ry toimivat hyvässä yhteistyössä vuokraukseen liittyvien ongelmien ratkaisemisessa. Hyvä vuokratapa -ohje on tästä hyvä esimerkki.

"Hyvä vuokranantaja ei tee epäselviä sopimuksia eikä koita kiertää lakia tai viranomaissäädöksiä. Vuokralainen on vuokranantajan asiakas. Asiakkaasta kannattaa pitää hyvää huolta, jotta vuokrasuhde onnistuu ja molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä", Koro-Kanerva perustelee.

"Tällaisten marginaalisten ilmiöiden kitkeminen on tärkeää myös Suomen Vuokranantajille järjestönä, koska kuten kansanedustaja Uotila sanoo, tästä kärsivät myös hyvät vuokranantajat. Suomen Vuokranantajat ovat hyvien vuokranantajien ja vuokralaisten puolella", toiminnanjohtaja Koro-Kanerva alleviivaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Vuokranantajat ry
Suomen Vuokranantajat ry
Annankatu 24
00100 HELSINKI

(09) 1667 6421http://www.vuokranantajat.fi

Suomen Vuokranantajat on valtakunnallinen vuokranantajien etujärjestö. Edistämme vuokranantajien asiaa ja tarjoamme Suomen parasta asiantuntijatietoa vuokrauksesta ja asuntosijoittamisesta. Suomen Vuokranantajat on tärkein lähde, josta yksityiset vuokranantajat saavat tukea ja tietoa vuokraustoimintaan ja asuntosijoittamiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Vuokranantajat ry

Kotimajoitukseen kaivataan kieltojen sijaan pelisääntöjä30.5.2018 16:00Tiedote

Airbnb ja muu lyhytaikainen vuokraustoiminta on kasvattanut suosiotaan viime aikoina myös Suomessa. Helsingissä jo viidennes majoituspaikoista tarjotaan Airbnb:n kautta. Osa taloyhtiöistä ja majoitusalan toimijoista on esittänyt huolensa Airbnb-toiminnan aiheuttamista häiriöistä ja muista lieveilmiöistä sekä kilpailuneutraliteetista Ala ei kuitenkaan kaipaa kieltoja ja rajoituksia vaan reiluja ja yhdenmukaisia pelisääntöjä.

Kutsu medialle: Airbnb meidän talossa – uhka vai mahdollisuus?28.5.2018 08:23Kutsu

Kotimajoitus ja muu asunnon lyhytaikainen vuokraus ovat taas kesän tullen kuumia puheenaiheita. Mitä laki sanoo asiasta, ja millaisia ohjeita viranomaisilta kaivattaisiin? Yksi suurimmista haasteista liittyy rajanvetoon vuokraustoiminnan ja majoitustoiminnan välillä. Toisena huolenaiheena on mm. henkilölukuun perustuvien vesimaksujen määräytyminen taloyhtiöissä, joissa majoitustoimintaa harjoitetaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme