Kotona Asuen Seniorihoiva

Hyväntekeväisyyskampanja käynnistyy jälleen - Ilahduta yksinäistä vanhusta joulukukalla

Jaa

Yksinäisyys on läsnä monen ikäihmisen joulunvietossa. Nyt kymmenennen kerran käynnistyvä hyväntekeväisyyskampanja ”Ole Joulupukkina Seniorille” muistuttaa kohtaamisen tärkeydestä ja tarjoaa mahdollisuuden ilahduttaa yksinäisiä vanhuksia pääkaupunkiseudulla, Pirkanmaalla ja Päijät-Hämeessä.

Ikäännyttäessä monen vanhuksen sosiaaliset verkostot pienentyvät. Kaventunut ystäväpiiri ja etääntyneet sukulaissuhteet vahvistavat tunnetta yksinäisyydestä. Pelkkä sosiaalisten kontaktien määrä ei kuitenkaan lievitä yksinäisyyttä, vaan tärkeää on tunne kohtaamisesta ja välittämisestä.

Ikäihmisten hoivapalveluita tarjoavan Kotona Asuen Seniorihoivan hyväntekeväisyyskampanja on vuodesta 2010 lähtien tarjonnut konkreettisen mahdollisuuden tuoda iloa yksinäisille vanhuksille. Nyt käynnistyvä vuosittainen Ole Joulupukkina Seniorille -kampanja kannustaa piristämään syrjäytyneitä vanhuksia joulukukkalahjoituksella.

– Tunne siitä, että tulee kohdatuksi, vaatii kykyä pysähtyä toisen ihmisen ääreen. Tuntemattoman lahjoittama joulukukka merkitsee vastaanottajalleen, että hänestäkin välitetään. Ja lahjoittaja saa hyvän tekemisestä itsekin hyvän mielen, kertoo Kotona Asuen Seniorihoivan perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Samuli Suominen.

Erityisellä tarkoituksella ilahduttaa ja kertoa, että joku muistaa ja ajattelee sinua, kampanjakaupunkien kotihoidot ja vanhuspalvelut ovat valinneet kukkalähetysten saajiksi yksinäisiä ja vähävaraisia vanhuksia. Yhteistyössä ovat tänä vuonna mukana muun muassa pääkaupunki- ja Tampereen seutujen Stockmannit, Tampereen Sokos ja Prisma-tavaratalot sekä useita yksittäisiä kukkaliikkeitä.

Kuka tahansa voi osallistua kampanjaan ostamalla lahjoituskukan kampanjaan osallistuvasta kukkaliikkeestä. Kukan voi valita oman mieltymyksen mukaan. Korttiin on kirjoitettu valmiiksi vanhuksen etunimi ja ikä. Toiselle puolelle voi lahjan antaja kirjoittaa oman tervehdyksensä, joka tuo saajalle tärkeän tunteen siitä, että joku ajattelee juuri häntä. Kukan lahjoittajat ja vastaanottajat pysyvät tuntemattomina. Kukat toimitetaan vastaanottajille joulunalusviikolla.

Joulukukkakampanja toteutetaan nyt kymmenennen kerran. Viime vuonna Kotona Asuen Seniorihoiva ja yhteistyötahot välittivät 7250 joulukukkaa yksinäisille vanhuksille.

– Olemme saaneet vuosien varrella paljon kiitollista palautetta kampanjasta. Erityisen liikuttavaa oli 89-vuotiaan rouvan käsin kirjoittama kiitoskirje, jossa hän kertoi, kuinka tuntemattoman lahjoittama joulukukka oli koskettanut ja tuonut onnen kyyneleet silmiin, Samuli Suominen muistelee.

Joulukukkakampanja toteutetaan aikavälillä 18.11.-18.12.2019. Lisätiedot kampanjasta ja yhteistyöliikkeistä: KotonaAsuen.fi ja KotonaAsuen.fi/hoivapalvelut/ole-joulupukkina-seniorille

KAMPANJAAN OSALLISTUVAT YHTEISTYÖTAHOT:

Pääkaupunkiseutu:
Alzheimer-yhdistys Helsinki
Auroran kappeli
Espoon kaupungin kotihoito
Espoon- ja Kauniaisten omaishoitajat ja läheiset ry
Folkhälsanhuset Tapiola
Haukilahden palvelukeskus
Helsingin kaupungin kotihoito
Helsingin Palvelukeskukset Syyskoti, Koivukoti, Vaahterakoti, Pihlaja- ja Tilhikoti ja Palvas
Heporinteen palvelutalo
Kauklahden elä ja asu keskus
Kauniaisten kotihoito
Leppävaaran elä ja asu-seniorikeskus
Soukan elä ja asu keskus
Soukan palvelukeskus
Villa Breda
Tapiolan kirkko
Soukan Kappeli
Vantaan kaupungin palvelutalot Koivukylän palvelutalo, Metsotien palvelutalo ja Suopursun palvelutalo Vantaalla yksityisiä hoivakoteja: Attendo Jäspis, Attendo Koivukylä, Attendo Vantaanhelmi, Attendo Varisto, Betesda-säätiö Hopeakoti, Foibe, Hoitokoti Iltatähti, Kuninkaanhovi, Mehiläinen Antti ja Aino, Mehiläinen Atzalea, Tanhuhovi

Pirkanmaa:
Tampereen kaupungin kotihoito
Hämeenkyrön kotihoito
Kangasalan kotihoito
Ylöjärven kotihoito
Nokian kotihoito
Lempäälän kotihoito
Pirkkalan kotihoito
Koukkuniemen vanhainkoti ja tuetut asunnot
Voionmaankadun kerho

Päijät-Häme:
Lahden kaupungin kotihoito
Hollolan kotihoito
Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän palvelutalot

Paikalliset kyselyt:

PÄÄKAUPUNKISEUTU
- Espoo ja Kauniainen: Palveluedustaja Joni Beilinson, puh. 050 322 3174, Joni.Beilinson(at)KotonaAsuen.fi
- Helsinki: Palvelupäällikkö Suvi Tolvanen, puh. 050 594 3287, Suvi.Tolvanen(at)KotonaAsuen.fi
- Vantaa: Palveluvastaava Niina Marjanen, puh. 050 305 5748, Niina.Marjanen(at)KotonaAsuen.fi

LAHDEN SEUTU
Palveluvastaava Kristiina Hyytiälä, puh. 050 919 1114, Kristiina.Hyytiala(at)KotonaAsuen.fi

PIRKANMAAN SEUTU
Palvelupäällikkö Satu Niemelä, puh. 050 472 2829, Satu.Niemela(at)KotonaAsuen.fi

Yhteyshenkilöt

LISÄTIETOJA:

Samuli Suominen
Perustaja, hallituksen puheenjohtaja
puh. 044 364 2222
Samuli.Suominen(at)KotonaAsuen.fi

Mari Toivonen
Viestintäpäällikkö
puh. 040 515 3155
Mari.Toivonen(at)KotonaAsuen.fi

Olli Houttu
Toimitusjohtaja
puh. 050 337 5854
Olli.Houttu(at)KotonaAsuen.fi

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kotona Asuen Seniorihoiva
Kotona Asuen Seniorihoiva
Valimotie 2
00380 Helsinki

010 841 7400http://www.KotonaAsuen.fi

Kotona Asuen Seniorihoiva
Kotona Asuen Seniorihoiva tarjoaa laadukkaita ei-sairaanhoidollisia hoivapalveluita senioreille. Visiomme on muuttaa ikääntymisen kasvot edistämällä ikäihmisten hyvinvointia ja tarjoamalla palveluita, jotka mahdollistavat ikääntyneen ihmisen turvallisen kotona asumisen mahdollisimman pitkään. Tarjoamme palveluita pääkaupunki-, Lahden- ja Tampereen seuduilla. Työllistämme 150 henkilöä. Tammikuussa 2020 avaamme toimistot Ouluun ja Kotkaan. 

KotonaAsuen.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kotona Asuen Seniorihoiva

Jouluiloa yli 10 000 vanhukselle – Ole joulupukkina seniorille -hyväntekeväisyyskampanja keräsi ennätysmäärän kukkalahjoituksia18.12.2020 06:00:00 EETTiedote

Ole joulupukkina seniorille -hyväntekeväisyyskampanja keräsi tänä vuonna ennätysmäärän kukkalahjoituksia yksinäisille vanhuksille. Kotona Asuen Seniorihoivan toteuttamassa kampanjassa pääkaupunkiseudun, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen sekä Kotkan ja Oulun alueiden ikäihmisille lahjoitettiin kaikkiaan 10 900 joulukukkaa. Viime vuonna saavutettu aiempi ennätys ylittyi lähes 3000 lahjoituksella.

Vanhuksille jouluiloa tuova hyväntekeväisyyskampanja käynnistyy tänään – kukkalahjoitukset nyt myös verkossa16.11.2020 06:00:00 EETTiedote

Ole joulupukkina seniorille -hyväntekeväisyyskampanja käynnistyy tänään. Kotona Asuen Seniorihoivan toteuttamassa kampanjassa kuka tahansa voi tuoda kukkalahjoituksella jouluiloa pääkaupunkiseudun, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen sekä Kotkan ja Oulun alueen yksinäisille vanhuksille. Kukkakaupassa asioimisen lisäksi lahjoituksia voi tehdä nyt myös verkossa.

Kukkalahjoitukset tuovat jouluiloa vanhusten korona-ajan yksinäisyyteen7.10.2020 05:30:00 EESTTiedote

Vuodesta 2010 lähtien vanhuksille jouluiloa tarjonnut Kotona Asuen Seniorihoivan Ole Joulupukkina Seniorille -hyväntekeväisyyskampanja käynnistyy jälleen. Kampanjassa kuka tahansa voi ilahduttaa yksinäisiä vanhuksia joulukukalla pääkaupunkiseudulla, Pirkanmaalla ja Päijät-Hämeessä sekä Kotkan ja Oulun alueilla. Viime vuonna kukkia toimitettiin yli 8000 kappaletta. Tänä vuonna korona-aika on lisännyt vanhusten kokemaa yksinäisyyttä.

Muusikko Arttu Wiskarin ravintola seniorikummiksi muistisairaalle vanhukselle15.9.2020 05:30:00 EESTTiedote

Kotona Asuen Seniorihoiva käynnistää yrityksille suunnatun kummitoiminnan, joka tuo avuntarpeessa oleville vanhuksille seuraa sekä hoiva-apua arjen askareisiin. Toimintaan osallistuvat yritykset tarjoavat paikallisille vanhuksille eri mittaisia kummipaketteja, joissa sama koulutettu hoivanantaja viettää vanhuksen kanssa viikoittain kolme tuntia. Yksi ensimmäisistä Seniorikummitoimintaan mukaan lähteneistä yrittäjistä on muusikko ja Wiskarila-ravintolan omistaja Arttu Wiskari.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme