Hyvinkään kaupunki

Hyvinkään lukioon 356 ensisijaista hakijaa vuoden 2021 yhteishaussa

Jaa

Hakijamäärään on vaikuttanut lukion uusien, Kipinä-talossa sijaitsevien toimitilojen lisäksi myös oppivelvollisuuden pidentämisen aiheuttamat vaikutukset hakijoiden valintoihin.

Kipinä-talo
Kipinä-talo

HYVINKÄÄN KAUPUNKI TIEDOTTAA
7.4.2021
Julkaistavissa heti


Hyvinkään lukioon 356 ensisijaista hakijaa vuoden 2021 yhteishaussa

Hyvinkään lukioon on vuoden 2021 yhteishaun hakuajan päättymiseen mennessä hakenut 1110 opiskelijaa, joista 356 on asettanut Hyvinkään lukion ensisijaiseksi vaihtoehdoksi. Ensisijaisesti Hyvinkäälle hakeneista opiskelijoista 269 on hakemassa yleislinjalle ja 87 luonnontiedelinjalle.

Hakijamäärään on vaikuttanut lukion uusien, Kipinä-talossa sijaitsevien toimitilojen lisäksi myös oppivelvollisuuden pidentämisen aiheuttamat vaikutukset hakijoiden valintoihin. Toistaiseksi on liian aikaista arvioida, miten tämä vaikuttaa sisäänpääsyn keskiarvoon.

- Nykyisten yhdeksäsluokkalaisten opiskeluvalinnat eroavat aiempien vuosien hauista siten, että koululaisia suositellaan nykyisin merkitsemään yhteishaussa entistä useampia vaihtoehtoja tulevaksi opiskelupaikaksi, sanoo Hyvinkään lukion rehtori Kirsi Silvennoinen.

- Hakijamäärien vertailu aiempiin vuosiin on vaikeaa johtuen sekä oppivelvollisuusiän pidentämisen vaikutuksista, että siitä, että Hyvinkäällä ei enää ole kahta eri lukiota, joihin haetaan, jolloin moni haki molempiin lukioihin erikseen. Opiskelupaikkojen määrä Hyvinkäällä on nyt yhteensä 300 paikka, mikä on enemmän kuin edellisinä vuosina, jolloin meillä oli kaksi lukiota, taustoittaa Silvennoinen.

Lopulliset yhteishaun tulokset julkaistaan 17.6.2021.

Lisätietoja
Kirsi Silvennoinen, rehtori, p. 040 530 1081
Jaakko Rainio, kehittäjärehtori, p. 040 7410 911

Avainsanat

Kuvat

Kipinä-talo
Kipinä-talo
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hyvinkään kaupunki
Hyvinkään kaupunki
Kankurinkatu 4-6
05800 Hyvinkää

019 459 11https://www.hyvinkaa.fi

Hyvinkää on Suomen 23. suurin ja Uudenmaan viidenneksi suurin, lähes 47 000 asukkaan kaupunki. Rakennamme ja kehitämme kaupunkia suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti ja tarjoamme hyvät puitteet sekä monipuolisesti vaihtoehtoja asukkaillemme eri elämänvaiheissa. Kaupunkimme antaa mahdollisuudet elämyksiin ja kokemuksiin niin ulkoilun, kulttuurin kuin liikunnan ja urheilun saralla ympäri vuoden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Rockfest palaa Hyvinkäälle – Hyvinkään kaupunki ja Nelonen Media Live sitoutuvat pitkäaikaiseen yhteistyöhön12.4.2021 17:50:29 EEST | Tiedote

Hyvinkään kaupunginhallitus on tänään päättänyt yhteistyösopimuksesta Nelonen Media Liven kanssa Rockfestin, eli Suomen suurimman rockfestivaalin järjestämiseksi Hyvinkään lentokentällä vuosina 2022-2024. Kolmivuotinen yhteistyösopimus sisältää myös lisävuosioption. Sopimukseen sisältyy kaupungin puolelta sekä taloudellista panostusta että kaupungin teknistä tukea tapahtumapaikan eli lentokentän infran rakentamisessa. Rockfest järjestettiin aiemmin Hyvinkäällä vuosina 2018 ja 2019.

Valmisteluryhmä ehdottaa kaupunginhallitukselle Johanna Luukkosen esittämistä Hyvinkään kaupunginjohtajaksi8.4.2021 15:14:06 EEST | Tiedote

Hyvinkään kaupunginjohtajan rekrytoinnin valmisteluryhmä on käsitellyt saamansa hakemukset Hyvinkään kaupunginjohtajaksi. Valmisteluryhmä on yksimielisesti päättänyt ehdottaa, että kaupunginhallitus kokouksessaan 12.4.2021 tekisi päätöksen esittää valtuustolle, että hallintotieteen maisteri Johanna Luukkonen valitaan Hyvinkään seuraavaksi kaupunginjohtajaksi. Luukkonen toimii tällä hetkellä Rauman kaupunginjohtajana. Kaupunginvaltuusto kokoontuu seuraavan kerran 26.4.2021.

Hyvinkään kaupungin tilinpäätös vuodelta 2020: Nollatulos koronavuonna valtion koronatukien myötä29.3.2021 18:40:41 EEST | Tiedote

Hyvinkään kaupungin tilikausi 2020 päätyy valmistuneen tilinpäätöksen mukaan käytännössä nollatulokseen. Tilikauden ylijäämä on 0,8 milj. euroa, joka koostuu Hyvinkään Vesi -liikelaitoksen ylijäämästä. Ilman valtiolta saatuja koronatukia kaupungin tilikausi olisi ollut noin 18 miljoonaa euroa alijäämäinen. Merkittävä osa koronatuista kanavoitui kaupungin kautta Keusoteen ja HUS:n koronakustannusten kattamiseen, toteaa talousjohtaja Markus Peevo.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme