Hyvinkään kaupunki

Hyvinkään lukioon 356 ensisijaista hakijaa vuoden 2021 yhteishaussa

Jaa

Hakijamäärään on vaikuttanut lukion uusien, Kipinä-talossa sijaitsevien toimitilojen lisäksi myös oppivelvollisuuden pidentämisen aiheuttamat vaikutukset hakijoiden valintoihin.

Kipinä-talo
Kipinä-talo

HYVINKÄÄN KAUPUNKI TIEDOTTAA
7.4.2021
Julkaistavissa heti


Hyvinkään lukioon 356 ensisijaista hakijaa vuoden 2021 yhteishaussa

Hyvinkään lukioon on vuoden 2021 yhteishaun hakuajan päättymiseen mennessä hakenut 1110 opiskelijaa, joista 356 on asettanut Hyvinkään lukion ensisijaiseksi vaihtoehdoksi. Ensisijaisesti Hyvinkäälle hakeneista opiskelijoista 269 on hakemassa yleislinjalle ja 87 luonnontiedelinjalle.

Hakijamäärään on vaikuttanut lukion uusien, Kipinä-talossa sijaitsevien toimitilojen lisäksi myös oppivelvollisuuden pidentämisen aiheuttamat vaikutukset hakijoiden valintoihin. Toistaiseksi on liian aikaista arvioida, miten tämä vaikuttaa sisäänpääsyn keskiarvoon.

- Nykyisten yhdeksäsluokkalaisten opiskeluvalinnat eroavat aiempien vuosien hauista siten, että koululaisia suositellaan nykyisin merkitsemään yhteishaussa entistä useampia vaihtoehtoja tulevaksi opiskelupaikaksi, sanoo Hyvinkään lukion rehtori Kirsi Silvennoinen.

- Hakijamäärien vertailu aiempiin vuosiin on vaikeaa johtuen sekä oppivelvollisuusiän pidentämisen vaikutuksista, että siitä, että Hyvinkäällä ei enää ole kahta eri lukiota, joihin haetaan, jolloin moni haki molempiin lukioihin erikseen. Opiskelupaikkojen määrä Hyvinkäällä on nyt yhteensä 300 paikka, mikä on enemmän kuin edellisinä vuosina, jolloin meillä oli kaksi lukiota, taustoittaa Silvennoinen.

Lopulliset yhteishaun tulokset julkaistaan 17.6.2021.

Lisätietoja
Kirsi Silvennoinen, rehtori, p. 040 530 1081
Jaakko Rainio, kehittäjärehtori, p. 040 7410 911

Avainsanat

Kuvat

Kipinä-talo
Kipinä-talo
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hyvinkään kaupunki
Hyvinkään kaupunki
Kankurinkatu 4-6
05800 Hyvinkää

019 459 11https://www.hyvinkaa.fi

Hyvinkää on Suomen 23. suurin ja Uudenmaan viidenneksi suurin, lähes 47 000 asukkaan kaupunki. Rakennamme ja kehitämme kaupunkia suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti ja tarjoamme hyvät puitteet sekä monipuolisesti vaihtoehtoja asukkaillemme eri elämänvaiheissa. Kaupunkimme antaa mahdollisuudet elämyksiin ja kokemuksiin niin ulkoilun, kulttuurin kuin liikunnan ja urheilun saralla ympäri vuoden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Hyvinkään Aseman koulun kivirakennusta koskeva selvitys on valmistunut: Rakennus vaatii merkittäviä korjaustoimenpiteitä24.6.2021 09:16:13 EEST | Tiedote

Hyvinkään Aseman koulun kivirakennuksen terveydellisten olosuhteiden selvitys on valmistunut ja selvityksen tulokset esitellään ensi viikolla kaupungin tekniselle lautakunnalle. Hyvinkään kaupungin tilakeskuksen SWECO:lta tilaama selvitys osoittaa koulun kivirakennuksen olevan korjausta vaativassa kunnossa. Kaupunki teki selvityksen terveydensuojeluviranomaisten vaatimuksesta.

Uusi kirjoitus- ja valokuvauskilpailu hyvinkääläisille16.6.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Hyvinkään kaupunki, Hyvinkään kaupunginmuseo ja Aamuposti käynnistävät kesäisen kirjoitus- ja valokuvauskilpailun ajanjaksolle 16.6.-16.9.2021. Ensimmäistä kertaa järjestettävän Minun Hyvinkääni -kilpailun teemana on asuminen Hyvinkäällä eri näkökulmista. Kilpailusarjoja on yhteensä kolme: Kerro tekstarilla, Kerro kirjeellä ja Kerro kuvalla. Kilpailijat on lisäksi jaettu eri ikäluokkiin, lapsiin, nuoriin (13-17 v.) sekä aikuisiin. Kunkin sarjan pääpalkinnon lisäksi kilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan useita palkintoja paikallisiin palveluihin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme