Hyvinkään kaupunki

Hyvinkään tekninen lautakunta linjasi pysäköintivirhemaksujen korotuksesta ja Astreankadun pysäköintialueen pysäköintimaksuista

Jaa

Hyvinkään kaupunki esittää pysäköintivirhemaksun korotusta 60 euroon. Tekninen lautakunta teki myös päätöksiä koskien Hangonsillan alueen pysäköintiä. Tarkoituksena on ottaa käyttöön palvelu, jolla tarjotaan pysäköintipaikkoja pysäköintiluvan hankkineille 20 euron kuukausimaksulla Astreankadun ja Kipinä-talon välisellä alueella.

HYVINKÄÄN KAUPUNKI TIEDOTTAA

16.12.2020

Hyvinkään tekninen lautakunta linjasi pysäköintivirhemaksujen korotuksesta ja Astreankadun pysäköintialueen pysäköintimaksuista

Hyvinkään kaupungin tekninen lautakunta on kokouksessaan 15.12. tehnyt päätöksen esittää kaupunginhallitukselle, että sisäministeriölle esitetään kaupungin pysäköintivirhemaksun korottamista 60 euroon. Tällä hetkellä pysäköintivirhemaksu on 50 euroa.

- Pysäköintivirheiden määrä Hyvinkäällä on viime vuosien aikana kasvanut, kuten myös liikennetiheys henkilöautojen lisääntymisen myötä, sanoo kaupunginlakimies Tomas Määttä.

- Pysäköintivirhemaksulla on vahva ennaltaehkäisevä vaikutus ja muun muassa liikenneturvallisuuden sekä liikenteen sujuvuuden vuoksi on siten perusteltua esittää pysäköintivirhemaksun korottamista, taustoittaa Määttä tilannetta.

Pysäköintivirhemaksun korottamisen edellytyksistä säädetään laissa pysäköinninvalvonnasta, jonka nojalla maksua voidaan sisäministeriön asetuksella kunnan alueella korottaa, kun esimerkiksi pysäköintivirheiden määrä, liikenteen sujuvuus tai muut liikenteelliset syyt sitä vaativat.

Hangonsillan Astreankadun pysäköintialueelle tulossa maksullinen pysäköintimahdollisuus

Tekninen lautakunta teki myös päätöksiä koskien Hangonsillan alueen pysäköintiä. Tarkoituksena on ottaa käyttöön palvelu, jolla tarjotaan pysäköintipaikkoja pysäköintiluvan hankkineille 20 euron kuukausimaksulla Astreankadun ja Kipinä-talon välisellä alueella. Astreankadun pysäköintialueella on yhteensä 164 pysäköintipaikkaa, joista 55 paikkaa tulee uuden maksullisen järjestelmän piiriin. Tämän rinnalle tulee oma, luvanvarainen pysäköintijärjestelmä Kipinä-talossa työskenteleville.

- Alustava suunnitelma on, että muutos astuu voimaan helmikuussa 2021. Pysäköinnin maksullisuuden alkamisesta ja maksujärjestelmästä tiedotetaan erikseen tammikuussa 2021, kertoo tekninen johtaja Miika Kantola.

Nyt tehtävä pysäköintiratkaisu kytkeytyy Hangonsillan alueen tämänhetkiseen tilanteeseen, jossa on pula pysäköintipaikoista. Kyseessä on väliaikainen ratkaisu, joka muuttuu Hangonsillan alueen rakentuessa edelleen, esimerkiksi Polariksenpuiston ja Vanhankirkonsillan valmistuminen tulee muuttamaan pysäköintipaikkojen sijaintia.

Lisätietoja pysäköintivirhemaksun muutoksesta:
Tomas Määttä
kaupunginlakimies, kunnallinen pysäköinninvalvoja
040 861 0574

Lisätietoja Hangonsillan maksullisesta pysäköintimahdollisuudesta:
Miika Kantola
tekninen johtaja
019 459 4737

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Hyvinkään kaupunki
Hyvinkään kaupunki
Kankurinkatu 4-6
05800 Hyvinkää

019 459 11https://www.hyvinkaa.fi

Hyvinkää on Suomen 23. suurin ja Uudenmaan viidenneksi suurin, lähes 47 000 asukkaan kaupunki. Rakennamme ja kehitämme kaupunkia suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti ja tarjoamme hyvät puitteet sekä monipuolisesti vaihtoehtoja asukkaillemme eri elämänvaiheissa. Kaupunkimme antaa mahdollisuudet elämyksiin ja kokemuksiin niin ulkoilun, kulttuurin kuin liikunnan ja urheilun saralla ympäri vuoden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Käsityöläismarkkinat palaavat Villatehtaalle pääsiäisenä28.12.2020 09:00:00 EETTiedote

Suuren suosion aikaisempina vuosina keränneet kaksi päiväiset Villatehtaan Käsityöläismarkkinat tulevat jälleen Hyvinkäälle. Markkinat järjestetään pääsiäisenä 2.-3.4.2021 Villatehtaan sisäpihalla. Markkinoiden myyjähaku avataan 31.12.2020. Vuoden 2020 käsityöläismarkkinat peruuntuivat viime metreillä vallinneen covid-19 tilanteen vuoksi, mutta nyt on jälleen aika kerätä käsityöläiset tuotteineen Villatehtaan upeaan vanhaan miljööhön.

Laskuvirhe Hyvinkään kaupunginvaltuuston kokousasiakirjoissa21.12.2020 19:47:04 EETTiedote

Hyvinkään kaupunginvaltuusto käsitteli kokouksessaan 14.12.2020 kaupungin hallintosäännön päivittämistä sekä kuntavaalien jälkeen uusille luottamushenkilöille maksettavia kokouspalkkioita. Maanantaina 21.12.2020 on havaittu julkisuudessa esiin nostetun keskustelun pohjalta, että hallintosääntömallia koskevassa päätöksenteon listatekstissä on puuttunut osa kustannusvaikutuksista koskien luottamushenkilöiden kokouspalkkioiden korottamista. Sen sijaan valtuuston kokouksessa käsitellyssä hallintosääntöluonnoksessa eli kokouksessa käsitellyssä liiteaineistossa kaikki annetut tiedot ovat olleet oikein.

Hyvinkään kaupungin toimipisteitä pidetään edelleen kiinni koronatilanteen takia16.12.2020 16:51:07 EETTiedote

Hyvinkään kaupunki jatkaa useiden kaupungin toimipisteiden suljettuna pitämistä edelleen jatkuvan, vakavan, koronavirustilanteen vuoksi. Keusoten linjausten mukaisesti liikuntapaikat, kuntosalit, nuorisotilat, kaikki aikuisten harrastustoiminta sisätiloissa ja museot pidetään kiinni 10.1.2021 asti. Lisäksi kirjasto tarjoaa vain rajattua palvelua ja Hyvinkääsalissa ei järjestetä yleisötapahtumia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme