Hyvinkään kaupunki

Hyvinkään väestösuunnite 2022 ̶ 2040 on valmistunut

Jaa
Hyvinkään väestösuunnite koko kaupungin alueelle ja osa-alueittain on valmistunut, ja se esiteltiin kaupunginvaltuuston iltakoulussa keskiviikkona 1.3.2023.

Suunnite on laadittu ensimmäistä kertaa konsulttityönä, ja sen on laatinut Rasmus Aro Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI:stä. Suunnite koostuu kahdesta osasta: toteutunut kehitys ja ennustettu kehitys sekä liitteestä, jossa on lyhyesti kerrottu, miten osa-alueittainen väestösuunnite on laadittu. Väestösuunnite esiteltiin kaupunginvaltuuston iltakoulussa 1.3.2023. Suunnitteen hyväksymisestä päätetään kaupunginvaltuuston kokouksessa 20.3.2023.

Suunnitteessa on kolme erilaisiin olettamiin perustuvaa skenaariota:

  1. Pitkän ajanjakson trendi, jossa muuttoliikettä on mallinnettu vuosien 2012-2021 perusteella

  2. Keskivaihtoehto, jossa muuttoliikettä on mallinnettu vuosien 2015-2021 perusteella

  3. Maankäytön suunnittelun suunnite, jossa olettamana on vuosittainen 0,5 prosentin väestönkasvu. Kasvu perustuu muuttoliikkeeseen maan sisältä.

Trendiskenaariota käytetään verotulojen ennustamiseen. Keskivaihtoehtoa käytetään palveluverkon suunnittelussa, ja maankäytön suunnittelun ennustetta maankäytön suunnitteluun. Osa-alueittainen suunnite on laadittu vain keskivaihtoehdosta, koska se on tarpeen palveluverkon suunnittelussa.

Hyvinkään väkiluku olisi vuonna 2040 pitkän ajanjakson trendin mukaan 46 132, keskivaihtoehdon mukaan 48 103 ja maankäytön suunnittelun ennusteen mukaan 51 545 henkilöä. Suuralueittaisessa kehityksessä alueet eroavat toisistaan. Väestö kasvaa erityisesti ydinalueella ja lisäksi väestömäärältään kasvavia alueita ovat koillinen ja kaakkoinen suuralue. Kaakkoisella suuralueella kasvu keskittyy Mutilankorpi-Kalteva (=Metsäkalteva) tilastoalueelle ja koillisella alueella Nummenmäkeen.

Väestön kasvu suuralueilla perustuu etenkin tulevaan asuntotuotantoon.

Lisätiedot

yleiskaavasuunnittelija Hannu Lindqvist hannu.lindqvist@hyvinkaa.fi;

asiantuntija Rasmus Aro: rasmus.aro@mdi.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hyvinkään kaupunki
Hyvinkään kaupunki
Kankurinkatu 4-6
05800 Hyvinkää

019 459 11https://www.hyvinkaa.fi

Hyvinkää on Uudenmaan viidenneksi suurin, lähes 47 000 asukkaan elinvoimainen elämyskaupunki. Kaupunkimme tarjoaa asukkailleen ja vierailijoilleen monipuoliset palvelut ja mahdollisuudet kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Hyvinkään kaupunki muistaa Ukrainan sodan syttymisen vuosipäivää23.2.2023 13:21:40 EET | Tiedote

Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan tulee kuluneeksi vuosi perjantaina 24. helmikuuta. Ukrainan suurlähetystö on pyytänyt Suomen kuntia osoittamaan tukensa Ukrainalle vuosipäivänä. Hyvinkään kaupunki tukee Ukrainaa muiden muassa liputuksella sekä tukivideolla eri kanavissaan. Hyvinkäällä asuu tällä hetkellä 440 ukrainalaista. Ukrainalaiset voivat hakea kotikuntaa vuonna 2023 asuttuaan Suomessa vuoden.

Hyvinkään kaupungin urheilugaalassa palkittiin menestyksekkäitä urheilijoita ja julkistettiin tämän vuoden kummiurheilijat14.2.2023 20:10:49 EET | Tiedote

Hyvinkään Urheilugaalassa 14.2.2023 palkittiin urheilijoita, taustatekijöitä, joukkueita ja urheilutekoja sekä myönnettiin Puurtajanmalja-tunnustus. Nuoren urheilijan stipendit vuodelle 2023 olivat ensimmäistä kertaa haettavina. Kummiurheilijoiksi valittiin ratamoottoripyöräilijä Kimi Patova, alppihiihtäjä Rosa Pohjolainen, alppihiihtäjä Erika Pykäläinen, yleisurheilija Olavi Halonen, miekkailija Emma Hämäläinen ja alppihiihtäjä Jesper Pohjolainen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme