Hyvinkään kaupunki

Hyvinkään ympäristön tila 2020 katsaus julkaistu

Jaa

Hyvinkään ympäristön tila 2020 katsaus on julkaistu. Katsaus esittelee Hyvinkään ympäristön nykytilaa sekä ympäristössä tapahtuneita muutoksia yleisluontoisella ja helppolukuisella tavalla. Julkaisussa kerrotaan Hyvinkään luonnon erityispiirteistä, vesistöistä, pohjavesistä, ilmastosta, ilmanlaadusta, luonnonvaroista, maankäytöstä, maaperästä sekä jäte- ja jätevesihuollosta.

HYVINKÄÄN KAUPUNKI TIEDOTTAA
1.3.2021

Hyvinkään ympäristön tila 2020 katsaus julkaistu

Hyvinkään kaupungin Ympäristöpalvelu on tuottanut julkaisun ”Hyvinkään ympäristön tila 2020 katsaus”. Katsaus esittelee Hyvinkään ympäristön nykytilaa sekä ympäristössä tapahtuneita muutoksia yleisluontoisella ja helppolukuisella tavalla.

Julkaisussa kerrotaan Hyvinkään luonnon erityispiirteistä, vesistöistä, pohjavesistä, ilmastosta, ilmanlaadusta, luonnonvaroista, maankäytöstä, maaperästä sekä jäte- ja jätevesihuollosta. Katsaukseen on koottu myös yleisempää tietoa ympäristöasioista.

- Edellinen Hyvinkään ympäristön tilan katsaus julkaistiin 2010, minkä jälkeen on kerätty runsaasti tietoa kaupungin luonnon ja ympäristön tilan kehityksestä. Katsauksen tavoitteena on antaa kuvaa sekä ympäristön tämänhetkisestä tilasta, että tulevasta kehityksestä, toteaa ympäristötoimenjohtaja Mika Lavia.

Julkaisu on tarkoitettu kaikille Hyvinkään ympäristön tilasta kiinnostuneille. Ympäristön tilan katsaus on saatavilla Hyvinkään kaupungintalon aulasta sekä sähköisenä pdf-tiedostona Hyvinkään kaupungin kotisivuilla hyvinkaa.fi/ymparistontila2020.

Lisätietoja:

Mika Lavia, ympäristötoimenjohtaja, p. 0400 610 804, mika.lavia@hyvinkaa.fi

Avainsanat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Hyvinkään kaupunki
Hyvinkään kaupunki
Kankurinkatu 4-6
05800 Hyvinkää

019 459 11https://www.hyvinkaa.fi

Hyvinkää on Suomen 23. suurin ja Uudenmaan viidenneksi suurin, lähes 47 000 asukkaan kaupunki. Rakennamme ja kehitämme kaupunkia suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti ja tarjoamme hyvät puitteet sekä monipuolisesti vaihtoehtoja asukkaillemme eri elämänvaiheissa. Kaupunkimme antaa mahdollisuudet elämyksiin ja kokemuksiin niin ulkoilun, kulttuurin kuin liikunnan ja urheilun saralla ympäri vuoden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Rockfest palaa Hyvinkäälle – Hyvinkään kaupunki ja Nelonen Media Live sitoutuvat pitkäaikaiseen yhteistyöhön12.4.2021 17:50:29 EEST | Tiedote

Hyvinkään kaupunginhallitus on tänään päättänyt yhteistyösopimuksesta Nelonen Media Liven kanssa Rockfestin, eli Suomen suurimman rockfestivaalin järjestämiseksi Hyvinkään lentokentällä vuosina 2022-2024. Kolmivuotinen yhteistyösopimus sisältää myös lisävuosioption. Sopimukseen sisältyy kaupungin puolelta sekä taloudellista panostusta että kaupungin teknistä tukea tapahtumapaikan eli lentokentän infran rakentamisessa. Rockfest järjestettiin aiemmin Hyvinkäällä vuosina 2018 ja 2019.

Valmisteluryhmä ehdottaa kaupunginhallitukselle Johanna Luukkosen esittämistä Hyvinkään kaupunginjohtajaksi8.4.2021 15:14:06 EEST | Tiedote

Hyvinkään kaupunginjohtajan rekrytoinnin valmisteluryhmä on käsitellyt saamansa hakemukset Hyvinkään kaupunginjohtajaksi. Valmisteluryhmä on yksimielisesti päättänyt ehdottaa, että kaupunginhallitus kokouksessaan 12.4.2021 tekisi päätöksen esittää valtuustolle, että hallintotieteen maisteri Johanna Luukkonen valitaan Hyvinkään seuraavaksi kaupunginjohtajaksi. Luukkonen toimii tällä hetkellä Rauman kaupunginjohtajana. Kaupunginvaltuusto kokoontuu seuraavan kerran 26.4.2021.

Hyvinkään kaupungin tilinpäätös vuodelta 2020: Nollatulos koronavuonna valtion koronatukien myötä29.3.2021 18:40:41 EEST | Tiedote

Hyvinkään kaupungin tilikausi 2020 päätyy valmistuneen tilinpäätöksen mukaan käytännössä nollatulokseen. Tilikauden ylijäämä on 0,8 milj. euroa, joka koostuu Hyvinkään Vesi -liikelaitoksen ylijäämästä. Ilman valtiolta saatuja koronatukia kaupungin tilikausi olisi ollut noin 18 miljoonaa euroa alijäämäinen. Merkittävä osa koronatuista kanavoitui kaupungin kautta Keusoteen ja HUS:n koronakustannusten kattamiseen, toteaa talousjohtaja Markus Peevo.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme