Espoon kaupunki - Esbo stad

Hyvinvoinnin ja terveyden lautakunnan päätöksiä 18.11.2021

Jaa

Espoon hyvinvoinnin ja terveyden lautakunta käsitteli kokouksessaan 18.11.2021 mm. hyvinvoinnin ja terveyden toimialan vuoden 2021 kolmannen osavuosikatsauksen ja Espoon lapsiperheköyhyysohjelman raportin vuosilta 2020–2021. Lisäksi lautakunta kuuli katsauksen koronatilanteesta ja terveydenhuollon jonojen purkamisesta sekä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen perustamisesta.

Hyvinvoinnin ja terveyden toimialan vuoden 2021 kolmas osavuosikatsaus

Talousarvion sitovuutta ja seurantaa sekä noudattamista koskevan ohjeistuksen mukaan kaupunginhallitukselle ja valtuustolle tuodaan lokakuun lopun tilanteesta vuoden kolmas osavuosikatsaus. Lautakunnan käsittelyn jälkeen osavuosikatsaus käsitellään kaupungin johtoryhmässä 22.11.2021, kaupunginhallituksessa 29.11.2021 ja valtuustossa 13.12.2021.

Hyvinvoinnin ja terveyden lautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että valtuusto tekee seuraavat määrärahamuutokset: Toimintatuloja lisätään valtiolta tulevista koronakorvauksista johtuen vanhusten palveluille 1,8 milj. euroa ja terveyspalveluille 60,5 milj. euroa, josta erikoissairaanhoitoon 2,7 milj. euroa. Länsi-Uudenmaan hankekokonaisuus vaikuttaa toimialan esikunnan toimintatuloihin ja -menoihin. Esikunnan tuloja vähennetään 1,8 milj. euroa ja menoja 2,0 milj. euroa. Toimintamenoja vähennetään lisäksi erikoissairaanhoidosta 6,0 milj. euroa HUS:n ennusteen perusteella. Toimintamenoja lisätään koronakuluista ja ostettavien palvelujen volyymista johtuen terveyspalvelujen perusterveydenhuoltoon 2,0 milj. euroa ja perhe- ja sosiaalipalveluihin 3,4 milj. euroa. Kokonaisuutena toimialan toimintatuloja lisätään 60,5 milj. euroa ja toimintamenoja vähennetään 2,6 milj. euroa.
Lue lisää esityslistan kohdasta 3.

Kulkukeskus

Lautakunta merkitsi tiedoksi vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolain mukaisten kuljetusten hankinnan valmistelun ja totesi, että hankinnan periaatteista ei ole valmistelun tässä vaiheessa tarkoituksenmukaista päättää. Vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolain mukaisten kuljetusten järjestämisvastuu on siirtymässä hyvinvointialueelle vuoden 2023 alusta alkaen ja hyvinvointialueen aluevaltuuston ensimmäinen kokous on maaliskuussa 2022. Lisäksi lautakunta totesi, että Kulkukeskuksen toimintaa on parannettava ennen tulevaa kilpailutusta hyvinvointialuetta varten yhteistyössä vanhus- ja vammaisneuvostojen kanssa.

Lisäksi lautakunta päätti ehdottaa kaupunginhallitukselle ja edelleen valtuustolle, että valtuusto merkitsee selostusosan tiedoksi vastauksena valtuutettu Karin Cederlöfin ja 37 muun valtuutetun 13.9.2021 jättämään valtuustoaloitteeseen kuljetuspalvelun ongelmien korjaamiseksi sekä toteaa aloitteen loppuun käsitellyksi.

Hyvinvoinnin ja terveyden lautakunta päätti kevään ja kesän 2022 kokousajoiksi:

• tiistai 15.2.
• tiistai 15.3.
• tiistai 12.4.
• tiistai 24.5.
• keskiviikko 15.6.
• tiistai 23.8.

Kokoukset järjestetään pääsääntöisesti kello 17.00 alkaen kaupunginhallituksen kokoushuoneessa.

Lisätiedot

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon kaupunki edellyttää koronapassia laajasti yleisötilaisuuksissa ja osassa asiakastiloja3.12.2021 15:11:14 EET | Tiedote

Espoon kaupunki edellyttää asiakkailtaan koronapassia laajasti kulttuurin ja liikunnan palveluissa 4.12.2021 alkaen. Tarkistamme koronapassin kaikissa yli 20 hengen yleisötilaisuuksissa sekä sisäänpääsyn edellytyksenä kaupunginmuseon toimipisteisiin, Näyttelykeskus WeeGeelle ja uimahalleihin. Myös ryhmäliikuntaan edellytämme koronapassia, jos ryhmäkoko on yli 20 henkilöä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme