Espoon kaupunki - Esbo stad

Hyvinvoinnin ja terveyden lautakunnassa 12.4.2022

Jaa

Hyvinvoinnin ja terveyden lautakunnan seuraava kokous järjestetään tiistaina 12.4.2022 kello 17.00 alkaen.

Lautakunta saa käsiteltäväkseen mm. hyvinvoinnin ja terveyden toimialan vuosikertomuksen vuodelta 2021, lausunnon Espoonlahden terveysaseman peruskorjauksen hankesuunnitelmasta, raportin iäkkäiden henkilöiden tarvitsemien palvelujen riittävyydestä, laadusta ja omavalvonnasta vuonna 2021 sekä vuoden 2021 valvontaraportit. Käsittelyssä myös valtuustokysymys lasten ja nuorten psykiatrisesta hoidosta. Lisäksi lautakunta kuulee ajankohtaiset katsaukset Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen perustamisesta, Perhekeskuksen valmistelusta, työmarkkinatilanteen vaikutuksesta HYTETin palveluihin, Ukrainan sodan vaikutuksista ja pakolaistilanteesta sekä Attendon ja Mehiläisen tehostetun palveluasumisen sopimustilanteesta.

Lausunto Espoonlahden terveysaseman peruskorjauksen hankesuunnitelmasta

Hankesuunnitelmassa on esitetty, miten Espoonlahden pääterveysasema peruskorjataan Espoon tulevaisuuden sote-keskuskonseptin mukaiseksi. Terveysaseman peruskorjaaminen sote-keskuskonseptin mukaiseksi tarkoittaa käytännössä sitä, että toimipisteessä vahvistetaan terveysasemapalveluihin läheisimmin kytkeytyvien palvelujen läsnäoloa ja yhteistyötä. Terveysaseman tiloihin suunnitellaan sijoitettavaksi toimintaa terveysasematoiminnalta, HUS Diagnostiikalta, mielenterveys- ja päihdeyksiköltä, aikuissosiaalipuolelta, vanhustenpalvelulta sekä avokuntoutuksesta.

Peruskorjattavan kiinteistön huoneistoala on 4092 htm2. Hankesuunnitelman mukainen peruskorjaus mahdollistaa 54 vastaanottohuonetta, viisi tiimityötilaa, kuntosalin, kaksi ryhmätyötilaa, neljä neuvotteluhuonetta ja neljä toimistotilaa sekä yhdeksän vastaanottohuonetta HUS Diagnostiikalle. Näiden lisäksi rakennus sisältää ravintolan, pukuhuone- ja sosiaalitilat, laitehuolto-, välinehuolto- ja kiinteistöhuoltotilat sekä aulan palvelutilat.

Tarvesuunnitelmassa peruskorjauksen kustannusarvioksi esitettiin 11,6 M€, mutta hankesuunnitelmassa on esitetty kustannushinta-arvioksi tällä hetkellä noin 14,4 M€. Tämänhetkisen aikataulun mukaan peruskorjattu Espoonlahden terveysasema saataisiin käyttöön kesäkuussa 2024.

Lisätiedot: 

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonhyte     
Facebook: Espoon hyte - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme