Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Hyvinvointi ei tunne kuntarajoja - sote-lautakuntien yhteistyökokous Helsingissä 22.8.

Jaa

Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunnat kokoontuivat yhteistyökokoukseen keskiviikkona 22. elokuuta 2018. Kokous oli historiallinen ja antoisa pääkaupunkiseudun sote-yhteistyön kannalta.

Kokouksessa keskusteltiin, miten pääkaupunkiseudun lapset ja nuoret voivat ja miten heidän hyvinvointiaan edistetään yhdessä. Lisäksi pohdittiin, miten pääkaupunkiseudun sote-yhteistyötä tiivistetään.

"Lapset ja nuoret ovat meille yhteisiä ja heidän arkensa ei tunne kuntarajoja. Tähän meidän palvelujen tulee vastata", Heikki Kurkela Kauniaisten sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja muistuttaa. 

"Pääkaupunkiseutu on tulevaisuudessa yhä enenevässä määrin yhteinen hyvinvointipalvelualue. Tavoitteena pääkaupunkiseudulla tulee olla helppo ja saumaton palvelujen saatavuus yli kuntarajojen", painottaa Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Pirkko Letto.

"Parasta kuntarajat ylittävä yhteistyö on silloin, kun kuntalainen ei sitä edes huomaa, eikä törmää byrokratiaan kuntien tai palvelujen rajoilla", Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Saara Hyrkkö kuvaa onnistunutta yhteistyötä. 

"Meidän tulee tunnistaa pääkaupunkiseudun yhteistyön esteitä ja purkaa ne", Sanna Vesikansa Helsingin sosaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja summasi tapaamisen lopuksi.

Sote-lautakunnat päättivät jatkaa tämän kaltaista yhteistyötä. Lautakunnat tapaavat seuraavan kerran keväällä 2019 Espoossa.

Lisätietoa medialle:

Sanna Vesikansa (VIHR), Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja, p. 040 7459586, sanna.vesikansa@hel.fi

Saara Hyrkkö (VIHR), Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja, p. 040 719 7604, saara.hyrkko@vihreat.fi

Heikki Kurkela (KOK), Kauniaisten sosiaali- ja terveysvaliokunta, puheenjohtaja, p. 040 584 8090, heikki.kurkela@kauniainen.fi

Letto Pirkko (SDP), Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja, p. 050 370 6756, pirkko.letto@vantaa.fi

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme