Espoon-Kirkkonummen Taksit EKT ry

Hyvinvointialueen kuljetuspalveluissa varmistettava palvelun laatu ja saatavuus

Jaa

Lähestymme Teitä, koska olemme Espoon-Kirkkonummen Taksit ry:ssä, saaneet ja saamme edelleen runsaasti huolentäytteistä asiakaspalautetta, koskien vanhusten ja vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolain mukaisia kuljetuspalveluita.

Vetoamme Teihin, arvoisat Länsi-Uudenmaan poliittiset päättäjät ja vastuulliset viranhaltijat, että vammaisten ja vanhusten kuljetuspalvelut saatetaan lain edellyttämälle tasolle, niin palvelun laadun kuin saatavuuden osalta. Näin varmistetaan kansalaisten yhdenvertaiset liikkumispalvelut ja ehkäistään syrjäytymistä.

Tällaisessa toimivassa ja turvallisessa kuljetuspalvelussa:

1. Palvelun laadulla taataan turvallinen matkustaminen ja arjen välttämättömien asioitten hoitaminen ja estetään asiakkaiden syrjäytymistä

2. Palvelua on saatavilla asuinpaikkakunnasta riippumatta ympäri vuorokauden 

3. Palveluntuottaja täyttää lain sekä hankintasopimuksen edellyttämät vaatimukset, kuten tilaajavastuulaki ym.

Nykyisen kuljetuspalvelun tuomat ongelmat ovat jo johtaneet palvelun käytön vähentämiseen, joka uhkaa kuntalaisten yhdenvertaista oikeutta liikkumispalveluihin:

1. Ammattitaitoisia, asialleen omistautuvia kuljettajia ja yrittäjiä poistuu yhä enenevässä määrin alalta 

2. Pitkät odotusajat ovat heikkokuntoisille vanhuksille, vaikeasti vammaisille ja liikuntarajoitteisille kohtuuttomia ja muodostavat usein esteen palvelun käytölle

3. Palvelun saatavuusongelmat, sekä kokemukset palvelun toimimattomuudesta pakottavat asiakkaita käyttämään taksipalveluita omakustanteisesti, tai jäämään kotiin.

Palauttamalla laadullinen vaatimustason ja takeet hyvälle palvelulle varmistetaan, että alueen n. 8000 vammaista ja vanhusta saavat tulevaisuudessakin heille kuuluvan turvallisen ja sujuvan kuljetuspalvelun, joka turvaa itsenäisen kotona asumisen ja lainmukaisen yhdenvertaisen liikkumisen.

Espoo 5.5.2022

Espoon-Kirkkonummen Taksit ry

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja antavat:

Viljami Mäenpää
jv.maenpaa@gmail.com
+358443266885

Matti Karhulahti
matti.karhulahti@gmail.com
+358404199621

Tomas Westerholm (också på svenska)
tiedote@ektry.fi
+358440640050

Tietoja julkaisijasta

Espoon-Kirkkonummen Taksit EKT ry
Espoon-Kirkkonummen Taksit EKT ry
Suomalaistentie 7
02270 ESPOO

toimisto@ektry.fihttps://ektry.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.